Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Umut Oran, katıldığı CHP Trabzon İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu
 
Oran şöyle konuştu;
 
Tüm Trabzonlu hemşerilerimize sevgi saygı gönderiyorum. Güzel bir kongre oldu. 3 adayımız var bir demokrasi örneği. Burada neler yapacakalrını anlatarak oy istediler. Güzel bir ortam var. Türkiye'ye de örnek olması gerekiyor. En büyük açığımız ülke olarak demokrasi ve özgürlükler. Trabzon örgütümüz bunu çok güzel seviyeli kaliteli şekilde gösterdi. Kongreye geldiğimiz için , üyelerle bir arada olduğum için mutluyum.
 
Türkiye kötü yönetiliyor. Her alanda, ekonomide  dış poliştikada, demokrasi hak ve hukuk anlamında kötü ynetiltiliyor. İktidar , 19 yılın getirdiği bir rehavet hatta şımarıklık içerisinde. Osmanlı'nın son dönemlerindeki gibi, halktan kopan bir saray ve onunla birlitke ordunun tarumar edilmesi, hazinenin boşaltılması, liyakatın kaybolması, gibi bir ortam yaşanıyor. Biz tarihten ders çıkararak çözüm üretmeliyiz. Bugünkü iktidar artık bitiyor, çöüyor. Alternatif olma noktasında CHP'nin daha aktif olası gerektiğini düşünüyorum. Muhalefet önemli ama toplum çözüm bekliyor. Topluma güven vermemiz gerekiyor. Bununla ilgili iddiamızı ortaya koymamız gerekiyor. Yeniden cumhuriyeti nasıl inşaa edeceğiz bunu ortaya koymamlıyız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çökmüştür. Bunu herkes biliyor. CHP olarak halkı heyecanlandırmak onların oyunu almak için kapsayıcı demokrasi anlayışını göstermemiz lazım. Yerel siyaset tüzüğünü halka sunmamız lazım. İktidar olmak istiyoruz, toplum bir değişiklik istiyor. CHP iktidara yakın, yerel seçimlerde başarılı oldu. Ancak mesele bunu ileriye taşımak ve kalıcı hale getirmek. Çok çalışmaya ihtiyaç var, öz eleştiriye ihtiyaç var.
 
Beşiktaş Trabzonspor maçını büyük ilgiyle izledim. Tüm Trabzonluları kutluyuorum, eski bir kaleci olarak Anadolu'dan bir şampiyon çıkmasını istiyorum. Trabzonspor provokasyonlara kapılmassa, dünkü maçın da sonucuyla şampiyonluk yakın diyorum.