Malatya, Adıyaman ve Bayburt'ta gerçekleşen 8 farklı olayda toplamda 5 bin 920 metre enerji ve nakil kablosunun çalınmasıyla ilgili olarak başlatılan çalışmalar sonucunda suç örgütü olarak bilinen "Hazro Grubu"na yönelik operasyon düzenlendi. Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Diyarbakır ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirerek 7 zanlıyı gözaltına aldı.

Yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adli makamlarca yapılan değerlendirmenin ardından 6 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 zanlıya ise adli kontrol uygulandı.

Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu Yağışlı Hava Bekleniyor, Yüksek Kesimlere Kar Yağışı Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu Yağışlı Hava Bekleniyor, Yüksek Kesimlere Kar Yağışı

Enerji ve nakil kablosu hırsızlıklarına karıştığı tespit edilen "Hazro Grubu"nun çökertilmesiyle birlikte bölgede yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması hedefleniyor. Yetkililer, benzer suç örgütlerine karşı da etkili mücadelelerin sürdürüleceğini belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU