Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak kontrol altına alınabileceğini vurgulayarak, ilçede yaklaşık 300 sokak köpeğinin olduğunu düşündüklerini ifade etti. Bu çalışmanın bir diğer amacının tam sayıyı tespit etmek olduğunu belirten Başkan Cihan, sadece sokaklarda değil, bahçelerde yaşayan hayvanların da tespit edileceğini ve onların da kısırlaştırılması için çağrılarının olacağını dile getirdi.

Geçici Hayvan Barınağını İncelediler, Mesaj Verdiler: Hayvanlar İtlaf Edilmeyecek Geçici Hayvan Barınağını İncelediler, Mesaj Verdiler: Hayvanlar İtlaf Edilmeyecek

Aynı zamanda evde beslenen hayvanların da kısırlaştırılmasına destek olmak istediklerini söyleyen Başkan Cihan, bütün sokak, bahçe ve evdeki hayvanların kısırlaştırılmasının sayıyı kontrol altına alabileceğini vurguladı. Bu sürecin titizlikle takip edileceğini ve tüm vatandaşların bu sürece katılmaları için çağrıda bulunacaklarını belirtti. Ayrıca, vatandaşların besledikleri hayvanları varsa onların da kısırlaştırılması için belediye ile iletişime geçmelerini istedi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA