Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden İndirimli Ekmek Satışı Başladı! Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden İndirimli Ekmek Satışı Başladı!

Mücadele ve Takip

Metin Lokumcu’nun ailesi ve avukatlarının katıldığı davaya, tutuksuz yargılanan polisler ise gelmedi. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Eğitim Sen Trabzon İl Başkanı Muammer İkinci ve birçok kişi de davayı yakından takip etmek için Trabzon Adliyesine geldi.

Mütala ve Beklentiler

Müşteki avukatlarından Meriç Eyüboğlu, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı da mütalaasını açıkladı ve sanıkların ayrı ayrı beraat etmesini talep etti. Avukatların süre talebi üzerine duruşma 6 Eylül tarihine ertelendi.

Yargı Sürecinde Değerlendirme

Savcı, 15 sayfalık mütalaayı sundu ve dosyanın içeriği ile ilgili kısmın oldukça sınırlı olduğunu belirtti. Savcı, Metin Lokumcu’nun ölümü ile gaz sıkma arasında bir illiyet bağı saptanamadığını ifade etti. Avukat Meriç Eyüboğlu ise dosyanın eksikliklerini vurgulayarak adaletin sağlanması gerektiğini dile getirdi ve 6 Eylül’deki mahkeme kararının hukuka ve kamu vicdanına uygun olmasını umut ettiğini belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK