İngiliz Bankası HSBC, Türkiye'nin ekonomik durumuna yönelik önemli bir değerlendirme yaptı. HSBC'nin Döviz Stratejisti Murat Toprak ve Avrupa Döviz Stratejisti Charlotte Ong tarafından hazırlanan 13 Mayıs tarihli notta, dolar/TL tahminleri açıklandı.

HSBC'nin değerlendirmesine göre, Türk Lirası'nın reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL kuru yıl sonunda 37-40 aralığında olabilir. Banka, bu tahminini TCMB'nin yeni enflasyon tahminini ve son enflasyon beklenti anketini baz alarak güncellediğini belirtti.

Yayımlanan notta, dolar/TL'nin yukarı yönlü hareketinin yavaş ve sınırlı olacağı öngörüsü korundu. HSBC, 36,0 olan önceki yıl sonu tahminini değiştirmeyerek, TL'nin reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin 37-40 aralığında tamamlanabileceğini belirtti.

Haberde ayrıca, Mart yerel seçimleri öncesinde döviz talebinin yüksek olduğu ancak daha sonra döviz talebi ve arzı arasında denge sağlandığı vurgulandı. Nominal faizlerin yüksek seviyede olması ve yılsonuna doğru pozitif reel faizlerin ortaya çıkmasının TL talebini artırabileceği de belirtildi.

Miras Tapu Kalanlar Dikkat! Miras Paylaşımı Komplet Değişti! Artık Böyle Bölünecek Miras Tapu Kalanlar Dikkat! Miras Paylaşımı Komplet Değişti! Artık Böyle Bölünecek

HSBC'nin değerlendirmesi, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin önemli bir referans noktası olma özelliği taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ