Site esnafı ile bir araya gelen Kaya, esnafa sıcak karşılamaları için de teşekkür etti.

Zor şartlarda ekmeğini kazanan emekçilerle sohbet eden Kaya, esnaflara işlerinde kolaylıklar diledi.

İYİ PARTİ İTTİFAK YAPMIYOR

Meral Akşener’in liderliğindeki İYİ Parti, 31 Mart seçimleri öncesinde adaylarını açıklamaya devam ediyor. İYİ Parti teşkilatı yerel seçimlerde Akçaabat’ta kendilerini temsil edecek isim olarak Erol Gedikli ismini açıkladılar.

Erol Gedikli Akçaabat belediye başkan adayı olarak açıklanmasına karar verildi. Gedikli’nin adaylığı, genel merkez tarafından da onaylandıktan sonra resmiyet kazanacak ve Gedikli saha çalışmalarına başlayacak.

ÇIĞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Trabzon 25 Ocak 2009 tarihinde acı bir haberle sarsılmıştı. Zigana Dağı’na yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 dağcı çığ altında kalmış  Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.

TEDAK kulübünde dün akşam hayatını kaybeden dağcılar için mevlit okutuldu, dualar edildi. Çığ şehitleri vefatlarının 15. Yıldönümünde unutulmadı, yad edildi.

Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı

TATİL MESAJI

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun yarıyıl tatili mesajı: “2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini şükürler olsun ki kazasız belasız olarak tamamlıyoruz.7250 öğrenci 640 öğretmeni bir araya getiren  "Of Eğitim Ailesi" olarak bu dönem de güzel birliktelik ve çalışmalara imza attık. Bakanlığımızın ortaya koyduğu yeni vizyon ve çalışma anlayışıyla ortak milli değerler ve gelişen dünyaya göre şekillendirdiği yönetmelik ve müfredat değişikliklerinin uygulanması noktasında çalışmalarımızı sürdürdük. Okul ziyaretlerimizde öğretmen ve öğrencilerimizle buluşarak bakanlığımızın eğitimde ortaya koyduğu yeni yaklaşımları anlattık.

Bu arada her zaman olduğu gibi  akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda yoğun çalışmalarımız devam ederek  başarılı bir yarıyılı geride bıraktık. Bu yoğun ve yorucu süreçte eğitimin sıkıntısız ve kesintisiz devam etmesinde büyük gayret ve fedakârlık gösteren idareci, öğretmen, öğrenci, yardımcı personel ve tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum. Sevgili Öğrencilerimiz, Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bu anlamda devletimiz sizler için her türlü imkanı seferber etmektedir. Yine yoğun geçen bir eğitim, öğretim yılının yarıyılını tamamladınız. Şimdi sizler için tatil vakti. Tatilde dinlenin, çokça kitap okuyun eksiklikleriniz varsa onları gidermeye çalışın. İki haftalık arada dinlenmiş, sağlıklı ve hazır bir şekilde sizleri okullarımıza bekliyoruz. İyi tatiller.”

ÇOCUKLARI SİYASETE BULAŞTIRMAYIN

İYİ Parti’nin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Muhammet Erkan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf tepki çekti. Palstik cerrahı uzmanı olan Muhammet Erkan, sahibi olduğu güzellik merkezine gelen bir çocukla fotoğraf çektirdi.

Fotoğraf çektirmesi gayet de doğaldır. Her insan gibi çocukları sevebilir. O fotoğrafı sosyal medya hesabından, ‘En küçük seçmenim’ diye paylaşması tepki çekti. Erkan’a, ‘Çocukları siyasete alet etmeyin. Çocuklar masumdur’ yorumu yapıldı.

MİNİBÜS ARKASI ANLAMLI YAZI

Kameramızın objektifine bir minibüs takıldı. Rizeli hemşehrimizin sahibi olduğu 53 M 0878 plakalı minibüsün arkasındaki yazıyı hemen fotoğrafladık. Rizeli hemşehrimiz, 7 Ekim’den itibaren israilin Filistin’e yaptığı katliama tepkisini israil mallarını  aracının arkasına yazarak gösterdi.

Minibüsün bir tarafına israilini öldürdüğü çocukların fotoğrafını asan minibüs şoförü diğer tarafa da israilin mallarını astı ve ‘Ey Müslüman, sen hala israilin ürününü alarak çocukların ölmesine yardım mı ediyorsun?’ yazdı. Helal olsun.

YEŞİLAY’I TANITIYOR

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube kadın komisyonu başkanı Fatma Zehra Aydın, Yeşilay’ın gönüllü elçisi olarak Yeşilay’ı ve YEDAM’ı her yerde tanıtmaya devam ediyor.

Aydın, Trabzon il sivil toplumla ilişkiler müdürlüğünü ziyaret ederek, personele Yeşilay ve YEDAM hakkında bilgilendirme yaparak, broşürleri takdim etti.

KORKMAZ RİZE’DE

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ve İkili İlişkiler Daire Başkanı Eda Doğankaya bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Rize’ye geldi. Birtakım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Rize’de bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ve İkili İlişkiler Daire Başkanı Eda Doğankaya'nın katılımıyla il ve ilçe yöneticileri ile Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinde toplantı yapıldı.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Müdür Yardımcıları Eyüp Furtuna ve Mehmet Ofluoğlu, Eğitim Müfettişleri Başkanı Abdullah Akyüz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Editör: Ayşe Sancak