Ülkücü camiaya çok emek veren, bir süre hapiste kalan ve o anılarını ‘Bir Ülkücünün Hapishane Günlükleri’ ismi ile ölümsüzleştiren Koloğlu, Antalya Side’de kitabına imza günü yaptı. Temsilcimiz Temel Karayunus, imza gününün çok kalabalık olduğunu ifade ederek, ülkücülerin imza gününe yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

FİNALE KATILACAK

Çaykara Akdoğan Kuran Kursunda yetişen ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip öğrencisi Hayrunnisa Yıldız, Sivas’ta düzenlenen Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışmasında birinci oldu. Yıldız, şimdi de Eskişehir’de düzenlenecek olan yarışmada Türkiye Finaline katılacak. Trabzon’un gururu olan Hayrunnisa Yıldız’ı yetiştiren hocaları tebrik ediyor öğrencimize başarılar diliyoruz.

MUHTAR HAYIR MAKAMDA

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Mahmut Hayır, ekip arkadaşları ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı makamında ziyaret etti. Hayır, “Güncel konular ve Mahallemiz ile ilgili konuları istişare etme fırsatı bulduk” dedi.

 ‘KİŞİLERE KARŞI DEĞİLİZ’

Eynesil eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu dünkü yazımıza istinaden aradı ve Sis Dağı’na yapılacak milli parklar ile ilgili olarak ‘Kişilere karşı değiliz. Orada bölgenin en görkemli şelalesi var. Şelalenin başına tuvalet yapmak lokanta açmak ne kadar doğru. Sis Dağı’nda başka yerler var, projelerini orada hayata geçirsinler. Asla bir şey demeyiz.’ dedi.

ÖZTÜRK HEMŞEHRİ CANLISI

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Türkiye genelinde görev yapan Karadenizli hemşehrilerini ziyaret ediyor. Giresun valisi  Mehmet Fatih Serdengeçti’yi makamında ziyaret eden Öztürk,  Ankara’da da Darphane Müdürü Yasir Şahin’e ziyarette bulundu ve başarı dileklerini iletti.

KARABİNAOĞLU YÜKLENDİ

Demokrat Parti Ortahisar İlçe Başkanı Cengiz Karabinaoğlu, ‘Büyükşehir Belediyesi statüsüne alındıktan sonra merkez köyler mahallelere dönüşünce evlerdeki musluklardan çamur akarken su saati bağlayanlar, yılda 40 kez elektrik kesilirken trafolar yetersiz diyenler, Karşıyaka-Uğurlu yolunda araçlar çamurdan geçemiyor para bulamıyoruz ödenek yetersiz diyenler siz aslında kendinizi kandırıyorsunuz’ dedi.

ESNAF NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Halkbank aracılığıyla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri tarafından esnafa verilen kredi faizinin artırılmasına tepkiler devam ediyor. Esnaf temsilcileri, faiz artışı nedeniyle daha önce kullandıkları kredi taksitlerinin de arttığını belirterek “Esnaf bir çığlık halinde isyan ediyor. Bu faiz herkesi isyan noktasına getirdi. Böyle bir şeyin olması sosyal patlamalara neden olacak" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Trabzon’da başka bir esnafta durumu şöyle açıkladı; ”Esnafın artık hareket edecek durumu kalmadı. Zaten kiralarla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları, mal sahipleriyle devamlı yaşıyoruz. Bu anlamda yanımızdaki çalışan insanlar da zor durumda kalıyorlar. Ne yapacağız? Üç işçi çalıştırıyorsak birini çıkararak iki işçi ile çalışmaya ve iş yerimizi devam ettirmek zorundayız. Ya da bu işletmeleri kapatacağız."

İSTİFA EDENLER GERİ DÖNECEK Mİ?

İYİ Parti Trabzon’da Opr.Dr.Muhammet Erkan’a teslim. Erkan ince eleyip-sık dokuyarak tamamen kendi bağımsız iradesiyle bir kadro kuracak .Genel Merkezinde bu anlamda kendisine güven oyu ve desteği tam. İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatlarında yeni yüzler kadınlar ve gençler ağırlık kazanacak. Partiden öyle veya böyle nedenlerle ayrılan-küsen-darılanlara da birlik ve beraberlik mesajı ile zeytin dalı uzanacak. Erkan başkan samimi bir şekilde acele etmeden her kesimi dinleyerek istişare yaparak yol almak istiyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde ciddi bir deneyim ve öz güven kazanan Opr. Dr. Muhammet Erkan’ın İYİ Parti’ye Trabzon’da yeni bir soluk ve heyecan katması bekleniyor. İstifalarla sarsılan İYİ Parti Trabzon’da bakalım doktor neşteri nasıl vuracak bekleyip görmekte fayda var.

Trabzon’dan Güncel Haberler Trabzon’dan Güncel Haberler

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

SSK, Bağ-Kur ve memur emekli zammı, taban aylık düzenlemesi, ikramiye ve promosyon artışları olmak üzere emekliler için 4 düzenleme yapıldı. Temmuz döneminde emekli kök maaş, en düşük emekli maaşı başta olmak üzere gelir artırıcı yeni düzenlemeler yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon artışı temmuzda yüzde 25-30 bandında gerçekleşmiş olacak. Emekli Sandığı emeklileri ile memurlar açısından ise Temmuz ayında 9,77 puanlık bir enflasyon farkı oluşurken Yüzde 10 oranındaki toplu sözleşmeyle birlikte zam oranı da yüzde 20,75 olacak. Ocaktaki gibi zamların eşitlenmesi ve refah payı eklenmesi de gündemde. Tüm bu çalışmaların neticesi 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyon rakamları sonrasında belli olacak. Burada ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon rakamına göre formüller devreye girecek. Taban maaş artışı ve refah payı gibi tedbirlerin uygulanabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor.

AK PARTİ DE DEĞİŞİM NE ZAMAN?

Yerel seçimlerde ciddi bir oy kaybeden AK Parti'nin tarihinin en büyük değişimine hazırlandığı iddia edildi. Parti kulislerinde, kabine değişikliği için ise tarihin netleştiği belirtildi. AK Parti'nin gelecek adımları, Kızılcahamam kampıyla netleşecekken 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybını analiz ederek, 81 ilde yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını değerlendirdi. Milletvekilleri ve gruplar halinde yapılan istişare toplantıları tamamlandı ve son olarak Kızılcahamam kampı gerçekleştirilecek. Eski ve mevcut kabine üyeleri, parti kurucuları, MKYK ve MYK'da görev yapmış olanlar ile milletvekilleri kampa davet edilecek. Burada, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları değerlendirilerek, gelecek için yeni bir yol haritası çizilecek.

Editör: Birol Sancak