Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde terörle mücadele noktasındaki başarı ve istikrar bölgeye hem huzuru getirdi hem de aş-iş-ekmek kapısını açtı.
Bu başarının altında imzası olan İçişleri Bakanlığı sadece terörün belini kırmadı halkın devletine olan güveni geri kazandı.
Bir çok proje ve yatırımla bölgenin kaderi değişiyor.
İllerdeki büyük değişimi anlatmakla olmuyor gidip yerinde görmek gerek.
Geçen hafta sonu Trabzon’dan basın mensubu arkadaşlarımızla Tunceli Valimiz TuncaySonel’in misafiri olduk.
Bir kent ancak bu kadar güzelleşir.
Düne kadar terör yüzünden büyük mağduriyet yaşayan Tunceli adeta Antalya olmuş dersem inanın abartmış olmam
Bir tatil bölgesinde aklınıza gelen ne varsa Tunceli’de o var.
İnsanlar mutlu ve huzurlu.
15 gün öncesinde 22 ülkeden 800 sporcunun katılımı ile Dünya Rafting şampiyonasının yapıldığı Munzur nehrinde raftingde yapan basın mensubu arkadaşlarımız büyük bir keyifle ve hayranlıkla Tunceli’den ayrıldı.
Tunceli’de Tuncay Sonel, Siirt’te Ali Fuat Atik, Batman’da Hulusi Şahin, Mardin’de Mustafa Yaman, Şırnak ‘ta  Mehmet Aktaş  valilerimiz aldıkları sorumlukları en güzel şekilde yerine getiriyorlar.
Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde mutlak suretle tecrübeli, iyi niyetli, gönül insanı, vatandaştan sevgi ve saygı esirgemeyecek, sabırlı ve kararlı valilere ihtiyaç var.
Onların heyecanı ve azmi illerde başarı getiriyor.
Aksi durumda ise devlet ne yaparsa yapsın bölgede istenen huzur-barış-sevgi ve hoşgörü ortamı oluşmuyor.

RAHMAN HOCAMA TEŞEKKÜRLER

KTÜ’de araştırmacı-yazar  değerli Rahman Ayhan hocam ülkemizin birliğine ve kardeşliğine yönelik projelere destek verme noktasında geçtiğimiz haftalarda Siirt-Batman-Mardin illerini kapsayan bir kültürel gezi düzenledi.
Geziye aralarında Prof. Dr. Miraç Ocak, Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Prof. Dr. Ümmühan Ocak, Doç. Dr. Sedat Keleş ,Dr. Öğretim Üyesi Nuri Yıldırım’ın da olduğu Fen Fakültesi  Kimya Bölümü Öğretim Üyelerinden oluşan 35 kişilik bir grup katıldı.
Bilim camiasının kardeşlik projeleri-gönül köprülerine  destek vermesi  çok önemli.
Rahman hocam bu konuda samimi-gayretli ve özverili.
Sağ-olsun İçişleri Bakanlığı himayesinde devam eden ve  koordinatörlüğünü yaptığım “Kardeş Şehirler ve Biz Anadolu’yuz” projelerine hem katılım gösterdi hem de yazı ve görüşleri ile destek verdi.
Kendisine teşekkür ederim.
Kolay değildir bu işler.
Yürek ister, sabır ister, anlayış ister.
Rahman hocamın sadece Trabzon’un değil bölgemizin ve ülkemizin gözbebeği konumundaki Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile buluşturma çabasına hepimizin destek olması gerek.
Hem öğretim üyelerimizin  hem de öğrencilerimizin  önyargıların kalkması, kardeşliğin pekişmesi, dayanışma ve kaynaşma adına bu tür projelere destek vermesi KTÜ ve Trabzon şehri adına çok kıymetli olacaktır ..

ARTVİN BASINI DA GÜNEYDOĞU’DA

Kardeşlik projelerine bir destek te Artvin Gazeteciler Cemiyetinden geldi.
Zeki Alkan’ın başkanlığını yaptığı Artvin Gazeteciler Cemiyeti  3-7 Temmuz tarihleri arasında Siirt-Bitlis-Mardin ve Van illerini kapsayan kültürel bir gezi düzenliyor.
Artvin’de görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri hem  bölgenin kültürel-tarihi ve doğal güzellikleri ile buluşacak hem de ilerdeki meslektaşlarını ziyaret ederek gönül köprüsü kuracaklar.
Artvin daha önceki süreç te kardeş şehirler projesine katkı sağlamış Bitlis iliyle kardeş şehir olmuştu.
Geçen hafta içinde ise Trabzon Artvinliler Derneği “Kaçkar’dan Nemrut’a Karadeniz’den Güneydoğu’ya Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Siirt-Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa ve Gaziantep illerine gezi düzenlemişti.
İçişleri Bakanlığı ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli projeler kapsamında gerçekleşen ziyaretler ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu kardeşlik hukukuna çok aça çok büyük katkılar sağlıyor.