Denetimler kapsamında izinsiz çakar lamba kullanan ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı ciddi adımlar atıldı.

Ülke genelinde 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 807 aracın çakarları söküldü. İzinsiz çakar lamba kullanan araç sahiplerine ise 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı.

Whatsapp Image 2024 01 28 At 12.43.20 (1)

Bakan Yerlikaya, denetim sonuçlarını paylaşırken, "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanıp Çakar Lamba ya da Emniyet Şeridini İhlal Eden Sürücülere Karşı Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek." dedi.
Denetimlerin Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, özellikle çakar lamba kullanan araçların trafikte tehlike oluşturduğunu ve bu tür ihlallerin ciddi para cezalarıyla cezalandırıldığını vurguladı.
Ayrıca, trafikte önceliğin insan sağlığı ve suçlularla mücadele araçlarına ait olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, izinsiz çakar kullanan sürücülerin bu önceliği ihlal ettiğini ve bu nedenle sıkı denetimlerin süreceğini belirtti.

İzinsiz çakar kullanımı ve emniyet şeridi ihlalleri gibi trafik kurallarının ihlal edilmesi durumunda verilen yüksek para cezalarının, trafik güvenliği ve düzenin korunmasına katkı sağlamayı hedeflediği biliniyor.

Whatsapp Image 2024 01 28 At 12.43.20 (2)
807 sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü, 5 milyon 196 Bin TL para cezası uygulandı.

316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı 316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı

Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz:

Önce insan Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir"
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT