Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlar kapsamında 63 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 302 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, ilgili müdürlüklerin iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda Adıyaman, Ağrı, Ankara, İstanbul, İzmir gibi 63 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında; tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçları işleyen 302 şüpheli şahıs yakalandı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında operasyonların detaylarına da yer verdi. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen materyaller arasında 18 adet ruhsatsız silah, 64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş sim kart, 396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka bulunduğunu belirtti. Ayrıca, sahte plaka basımı yapılan atölyenin de deşifre edildiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, paylaşımının sonunda Kafes-22 Operasyonları'nın devam edeceğini ve suç örgütlerine karşı kararlı mücadelenin süreceğini vurguladı. Operasyonlarla ilgili detaylar, soruşturma sürecinde ortaya çıkacak.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak