Son haftalardaki kötü gidişat ile birlikte Trabzonspor’da bir türlü sular durulmuyor. Hocamız diyor ki ‘Bu takım halen daha üçüncü. Niye bizlere fazla yükleniyorsunuz?’

Yönetim kurulu da bir yandan transfer yapma derdinde. Taraftar da bir maç kazanıp bir nebze olsun rahatlamak istiyor.  Sevgili hocamız, biz üçüncüyüz diyor yani durumdan memnun. Peki hocam, üçüncülük iyi diyorsun da liderle aramızda tam 26 puan fark var, bu nasıl memnuniyet ben bunu anlayamadım. Zaten Beşiktaş maçı da kötü biterse sen kendiliğinden istifa edip gideceksin diye düşünüyorum. Şahsen ben hoca değişimine karşıyım. Trabzonspor’da bu sezon en iyi derece üçüncülük olur. Onun için sezon sonunda iyi bir teknik adamla anlaşıp 4-5 kaliteli oyuncu transferiyle yola devam edilir. Şimdi gelelim Beşiktaş maçına. Ben bu kadar kötü sezon geçiren iki büyük takım görmedim. Onun için de bu maça derbi maçı diyemiyorum. Dört büyüklerin ikisi birincilik için yarışıyor, ikisi de üçüncülük için.  Trabzonspor’da bu üçüncülük maçı için İstanbul’da Beşiktaş ile oynuyor.  Kadrolara baktığımızda iki takım da bana göre birbirinden kötü.  Hiç ümidim olmasa da bu maçtan iyi bir neticeyle ayrılırız diyordum.  Son haftalardaki maçlarımıza baktığımızda Beşiktaş maçı en iyi mücadele ettiğimiz maçtı.  Fakat iyi mücadele sadece orta alandan ibaretti. Çünkü iki takımında gol pozisyonu yoktu.  43’üncü dakikada Bardhi’nin formasından çekilmesi bana göre net penaltıydı. Bu pozisyonun devamında ise Beşiktaş, Semih’le öne geçti. Arda Kardeşler herhalde kardeşinin intikamını böyle aldı diyeceğim. Fakat VAR denen kurum ne iş yapar da hakemi uyarmaz? İlk yarıda Beşiktaş’ın kaleye bulan tek şutu gol olurken Trabzonspor’un 5 şutundan kaleyi bulanı yoktu. İlk yarıda 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile bitti.  İkinci yarıya iyi başlayan taraf Trabzonspor olsa da Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki ilk atağında yine Semih’le ikinci golü buldu. 75’inci dakikada Trabzonspor’un en iyisi Trezeguet, yüzde 100 pozisyonu kaçırınca maçta 2-0’lık bir skorla sona erdi. Trabzonspor, tarihinde ilk kez 4 maç üst üste yenildi. İlk kez de liderle aramızda 26 puan fark oldu. Bu da Abdullah Avcı’nın ilkleri olarak tarihe geçecektir.

AVCI’NIN BAHANESİ OLAMAZ

Trabzonspor’u bu hale getiren bence Abdullah Avcı’dır. Çünkü Abdülkadir Ömür ve Bakasetas’ın küskünlüğü sadece Abdullah Avcı’dan kaynaklanan bir durumdur. Bir takımın hocası oyuncularının gönlünü almakla onları iyi motive etmekle mesuldür. Ama maalesef Avcı kendini ön planda tutarak, oyuncularını adeta yem olarak taraftarın önüne atmıştır. Bu iki oyuncumuzda bu nedenden dolayı Trabzonspor’dan ayrılmıştır. Bunun için yedeklere muhtaç kalarak kötü sonuçlar alınıyor. Peki soruyorum Trabzonspor’u şampiyon yapan Abdullah Avcı mı yoksa futbolcular mı? Bana göre futbolculardı ama bizim bazı taraftarlarımız halen daha hocanın arkasından gidiyor. Hocamız diyor ki bizim ligdeki yerimiz üçüncülük kötü değiliz. Ben de diyorum ki Trabzonspor’un tarihinde liderle arasında 26 puan fark olmamıştır. Ama hocamız halen daha diyorsa ki bizim yerimiz iyidir ona söyleyecek bir sözümüz yoktur.