Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili hazırlanan iddianameye sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, “Bu iddianame yalanlardan ibarettir” ifadelerini kullanan İmamoğlu, davayı “siyasi operasyon” olarak nitelendirdi. Duruşmaların canlı yayınlanması çağrısında bulunan İBB Başkanı, “Alnımız ak, başımız dik. Bizim bu millete veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok” dedi.

İmamoğlu Davası Hukuki Değil Siyasi! Suiçmez'den "Gürlek" Tepkisi
İmamoğlu Davası Hukuki Değil Siyasi! Suiçmez'den "Gürlek" Tepkisi
İçeriği Görüntüle

“Cumhuriyetimizin kurucusu CHP hedef alınıyor”

Ekrem İmamoğlu, 237 gün süren soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamenin tamamen “iftira ve kumpas” üzerine kurulu olduğunu söyledi. Belgede yer alan suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirten İmamoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu CHP’yi hedef alan bu iftira ve kumpas iddianamesiyle milletin aklıyla alay ediliyor” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu’nun sözleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.

“Duruşmayı canlı yayınlayın, millet karar versin”

İmamoğlu, açıklamasında mahkeme sürecinin şeffaf şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Savcılara “hodri meydan” diyerek seslenen İBB Başkanı, “Duruşmayı canlı yayınlayın, herkes yalanlarınızı, iftiralarınızı görsün. Toplumun vicdanına güvenin. ‘Biz mi suçluyuz, yoksa bu hukuksuz soruşturmayı yürütenler mi?’ kararı millet versin” çağrısında bulundu.
Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de seslenen İmamoğlu, mahkemenin TRT ve diğer televizyon kanallarında canlı yayınlanması için adım atılması gerektiğini belirtti.

“Alnımız ak, başımız dik”

Ekrem İmamoğlu, açıklamasının sonunda davaya ve iddialara ilişkin net bir duruş sergiledi. “Alnımız ak, başımız dik. Bizim bu aziz millete hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok” diyen İmamoğlu, yargı sürecinde de aynı kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.
İBB Başkanı’nın bu mesajı, hem parti tabanında hem de muhalefet çevrelerinde destekle karşılandı.

Kaynak: Haber Merkezi