İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz programı tamamlandı.

Trabzon, Rize ve Artvin gezisinde Rize durağı olmasa da Artvin sahil ilçelerindeki sevgi onu etkiledi, bir kez daha gözleri Cumhurbaşkanlığı adaylığına döndü ve bu hedefi halkın istediğine inandı.

Dün sabah Trabzon’da Ramada otel’de kendisi ile birlikte kahvaltıda bir araya geldik. Gazeteci arkadaşlar cesur sorular sordu, bende kulislere baktım gözlem yaptım.

Hem Trabzonsporla ilgili hem de siyasetle ilgili.

‘Cumhubaşkanı adayı olacak mısınız’ sorusu soruldu. ‘Kılıçdaroğlu size Karadeniz gezisinde siyaset konuşmayın dedi mi’ sorusu geldi.

Cumhurbaşkanı adayı değilim demedi diğer soruya ise ‘hayır’ cevabın verdi

İmamoğlu’nu 1.5 saat dinledim.

İmamoğlu gezide moral bulmuş, parti içinde sıkıntıları sürüyor.

Ankara Genel Merkez ki, Oğuz Kaan Salıcı, Tuncay Özkan, Mehmet Bekaroğlu ve belli Danışmanlar İmamoğlu’nun adaylığına karşı imiş.

Onlar ya Kılıçdaroğlu olsun ya da Mansur Yavaş diyorlar. Adaylık İlhan Kesici’ye de dönebilirmiş.

Peki İmamoğlu ne düşünüyor?

Otelden ona yakın, etrafından aldığım bilgileri sizlerle paylaşacağım:

İmamoğlu yakın çevresi ile istişareler yapıyor. Onları dinliyor.

Örneğin Hopa’ya gidene kadar kafası karışıktı. Ama Hopa’daki ilgiyi gördüğünde bir kez daha Cumhurbaşkanlığı adaylığı dedi içinden.

İmamoğlu’nun son kararı şu:

‘Halkı dinlemeye halkla buluşmalara devam edeceğim. Bu halk ve parti tabanı kimi işaret ederse beni veya Genel Başkanı veya Mansur beyi. O ona kadar bekleyeceğim.’

Özetle İstanbul İBB ekibi, ‘seçmenin baskısı Başkanımızı Cumhurbaşkanı adayı yapacak’ diye düşünüyor.

Gazeteci arkadaşlar, ‘Genel başkanla tartıştınız mı’ sorusunu hayır dedi. Fakat parti içinde kendisine karşı olanlarla verdiği mücadelenin yorgunluğu yüzünde vardı.

Ekrem İmamoğlu basın toplantısında, ‘Elbetteki sistemin değişmesini isterim size 150 tane sebep sayarım. Beni çalıştırmıyorlar’ dedi.

Şu an itibariyle iktidar kadar Ekrem beyi yoran etkenlerden birisi de CHP Genel Merkezinin kendisine karşı olan tavrı.

Kılıçdaoğlu ve onun adaylığına destek verenler şuna inanıyor:

Kemal Kılıçdaroğlu aday olsa ve seçilemese dahi alacağı oy yüzdesi ile birlikte Genel başkanlığa devam edecek. Seçilse zaten Cumhurbaşkanı olacak.

Eğer Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş aday olsa seçilse veya seçilmese de Kemal Kılıçdarodğlu için bir tehdit oluşturmayacak.

Ramada Otel’de gördüğüm organizasyon Oteldeki kişinin İstanbul Belediye Başkanı değil de bir genel başkan adayı, bir Cumhurbaşkanı adayı atmosferinde idi.

Türkiye önümüzdeki günlerde İmamoğlu’nun adaylığını çok tartışacak. Belki Sayın İmamoğlu yeni bir yol arayacak. Bel ki yeni bir yol açacak. Ya da küsüp köşesine çekilecek.

Burada sadece Cumhubaşkanı adaylığı söz konusu değil.

Burada söz konusu olan Kemal Kılıçdaroğlu sonrası CHP’nin Genel Başkanlığı yarışıdır.

Özetin özeti de şudur: İmamoğlu’na karşı çıkanlar aslında o koltuğu korumaya alanlardır.

Güzel bir toplantı oldu.

İmamoğlu’nun Trabzonspor ile ilgili söylediği, ‘Trabzonspor şampiyon olunca  ağlamayacaktım da ne zaman ağlayacaktım’ sözleri  önemliydi. İstanbul takımları dengesini tutsa, ‘Trabzonspor ile Feneri barıştırmanın en zor görevi bana verilsin yaparım’ dese de Trabzonsporluluğu hep ağır basmıştır.

Ama şunu da biliyor ki, Trabzonspor’la Fenerin barışması için tek şart vardır. Fenerin müzesindeki kupamızın(2010-2011) Trabzon Şamil Ekinci Müzesine gelmesidir.

Son sözlerim şu olsun

Arkadışımız Elif Çavuş çok güzel bir organizasyon  yaptı. Ekrem imamoğlu’nun gezisi yerel basın açısından baştan sona programladı ve başarıyla sonlandırdı.

O da teşekkürü hak etti.