17 Şubat’ın Genç Kalemleri ikinci kitapları için imza töreni düzenledi

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bulunan 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri, ikinci kitapları ‘İnci Yağmurları’ için imza töreni düzenledi.

Okulun edebiyat öğretmeni İbrahim Türk’ün danışmanlığı yaptığı ve tamamen okul öğrencileri ile konuk yazarlar tarafından kaleme alınan okulun ikinci eseri olan İnci Yağmurları’nın Akçaabat Atatürk Parkında düzenlenen imza törenine ilçe kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Okul Müdürü Abdullah Gülay, kitabın sponsorlarından Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Akçaabat Belediyesi önceki dönem başkan yardımcısı Cevat Birinci ile kitapseverler katıldı.

Programda bir konuşma yapan okul müdürü Abdullah Gülay, İnci Yağmurlarının 17 Şubat’tan 18 Mart’a isimli eserden sonra ikinci kitap olduğunu belirterek, “Kitabın yazar ekibi sadece okul öğrencilerimiz ve konuk yazarlardır. Kültürler, bir milletin en üst konumu ve birlikteliğini sağlayan en önemli öğesidir.

Kültürler yaşatılarak var kılınır, yazılarak aktarılır. Okulumuz, ‘inci Yağmurları’ adlı ikinci kitabımızı da çıkarmanın gururunu yaşıyor. Akçaabat’ımızda okulların böyle kültürel faaliyet alanında sayısının artırılmasını da ümit ediyorum. Kitapta okul müdürü olarak bir noktam dahi yoktur. Tamamen çocuklarımıza aittir. Ayrı bir otantik ve orjinalliği vardır. Gençlerimizin eseridir. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Onlarda o azim ve kararlılığı gördüm. Bundan sonra nice eserlere de imza atacaklardır” dedi. Okul Müdürü Gülay’ın konuşmasının ardından genç yazarlar kitaplarını imzaladılar.