Bu yeni teknoloji lazer silahının, İngiltere Silahlı Kuvvetleri'ni daha yüksek hedef isabetiyle güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

J D O Z Bl Q G0E Z S D9 Qn Kq Ug

Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik! Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik!

Hebrides Poligonu'nda gerçekleştirilen denemelerde, DragonFire lazer silahının hava hedeflerine karşı etkili olduğu kanıtlandı. Silahın görüş hattında kullanıldığı ve görünebilen herhangi bir hedefe saldırabileceği ifade edildi. DragonFire'ın uzun mesafelerdeki isabet hassasiyetinin, 1 kilometre uzaktan bir poundluk madeni parayı vurmaya eş değer olduğu belirtildi.

3Z X B J R4D O E Sl3322Axp2 Lw

Savunma Bakanlığı, lazerle yönlendirilen enerji silahlarının hedeflere ışık hızında saldırabildiğini ve yoğun bir ışık huzmesi kullanarak yapısal arıza tahribatı yapabildiğini veya savaş başlığını hedefleme konusunda daha etkili sonuçlar alınabileceğini açıkladı. Ayrıca, Ejderha Ateşi'nin uzun vadeli ve düşük maliyetli bir alternatif olma potansiyeli taşıdığı belirtilerek, lazerin çalıştırılmasının maliyetinin genellikle atış başına 10 pounddan az olduğu ifade edildi.
KAYNAK/NTV

Editör: Ayşe Sancak