Stanford Üniversitesi'nden biyolog Ivan Zheludev ve ekibi, yeni keşfin bir virüs formu olabileceğini düşünmüyorlar. Yaptıkları açıklamalarda, yeni keşiflerinin basit genetik moleküller ile karmaşık virüsler arasındaki boşluğu doldurabilecek "tamamen yeni bir yaşam formu" olabileceğini belirttiler.

Bu iddia edilen yeni yaşam formu, simetrik ve çubuk benzeri bir yapıya sahip olan bükümlü RNA dizilerinden oluşmaktadır ve "obelisk" (dikilitaş) adı verilmiştir.

Hastane gidenler dikkat: Artık randevular böyle alınacak Hastane gidenler dikkat: Artık randevular böyle alınacak

Araştırma kapsamında, Zheludev ve ekibi daha önce keşfedilmemiş 5,4 milyon genetik diziyi incelediler. Bu incelemede, 30 binden fazla farklı "obelisk" türü tespit edildi.

İnsan mikrobiyal veritabanlarının incelenmesi sonucunda, obelisk dizilerinin insan bağırsak bakterilerinin %7'sinde ve insan ağzındaki bakterilerin yarısında bulunduğu belirlendi.

Makalede, "Obeliskler, çeşitli RNA dizilerini içeren kolonileşmiş bir yapıya sahiptir. Bu elementlerin doğası henüz viral olmayabilir ve RNA plazmitlerine benzer bir yapıya sahip olabilirler." şeklinde ifadeler yer aldı.

Araştırmacılar, obelisklerin hangi diğer canlılarda bulunduğunu henüz bilmediklerini ancak bakteri türlerinde bulunabileceğini düşündüklerini belirttiler.

Kaynak: NTV