Irak'ın Kuzeyinde 2 PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde yer alan Dergele ve Miska köyleri arasında gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyon sırasında Dergele köyünde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirildi.

Operasyon Detayları

Bakanlığın yaptığı açıklamada, teröristlerin kaçacak yerleri kalmayınca bölgedeki köyleri ateşe verdiği belirtildi. Dergele köyünde yapılan aramalarda, teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar ve mühimmat depoları bulunduğu ifade edildi. Özellikle bir sehpa üzerinde tuzaklanmış iki namlulu ÇNRA lançer sistemi imha edilirken, METİ timlerinin hassasiyetle hareket ettiği vurgulandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler arasında 2 termal dürbün, M-16 ve AK-47 piyade tüfekleri ile çeşitli silahlar ve patlayıcı yapımında kullanılan ekipmanlar yer aldı. Bölgedeki sivil yerleşim birimlerine zarar verilmemesi için büyük özen gösterildiği belirtilen açıklamada, teröristlerin masum sivilleri kalkan olarak kullanarak ev ve bahçeleri patlayıcılarla tuzakladığı tespit edildi.

Fethullah Gülen'in yerine kim geçecek Fethullah Gülen'in yerine kim geçecek

Sonuç ve Değerlendirme

MSB'nin açıklamasına göre, operasyonlar devam ederken bölgedeki güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Bölge halkının güvenliği için titizlikle çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya karşı kararlı bir mücadele yürütmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ