İŞKUR'un açıklamasına göre, 33 ilde belediyeler bünyesinde çalıştırılmak üzere toplamda 1.622 personel alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlarda KPSS şartı aranmayacak, iş arayanlar başvurularını gerçekleştirebilecek.


HANGİ İLLERDE PERSONEL ARANIYOR?

İŞKUR ilanına göre 1.622 personel alımları başta İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 33 ilde yapılacak. Bu iller ise Malatya, Tokat, Ordu, Amasya, Bursa, Denizli, Kayseri, Tokat, Van, Kırıkkale, Çanakkale, Yalova, Hatay, Afyon olarak sıralandı. Personel alım listesinde Mersin, Bingöl, Tekirdağ, Eskişehir, Çorum, Diyarbakır, Adıyaman, Sivas, Aydın, Zonguldak ile Şırnak, Giresun, Balıkesir, Bartın, Kayseri, Yozgat da bulunuyor.

Alım şartlarının başında Türkiye vatandaşı olmak ve çalışmaya engel bir sağlık sorununun olmaması gerekiyor. Adli sicil kayıtların da inceleniyor. Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesi gereğince bir yıl ve bir yıldan fazla hapis cezası almış olmanız halinde affa uğramınız durumunda bile başvuru yapamıyorsunuz. 

Düğünler için dev indirim: Verilen para yarı yarıya düşecek Düğünler için dev indirim: Verilen para yarı yarıya düşecek

Devletin güvenliğine karşı suçlar ile para aklama gibi suçlar adli sicil kaydınızda olmaması gerekiyor. Belediye personel alımı için başvurular online olarak yapılacak. 

Çalışmak istediğiniz belediye ve belediye bağlık kurumların resmi sitelerine girerek ilanlara başvuru yapmanız bekleniyor. Ayrıca İŞKUR'un resmi sitesine girerek de başvurular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi