Borsa ve Dolar/TL Kuru Tahminleri

Direnç seviyelerini de işaret eden Memiş, yukarıda 9200 sonrasında ise 9400 direncini gördüğünü ifade etti. 2024 yılı sonu için 15 bin puan tahmininde bulunan Memiş, yıl sonuna daha çok zaman olmasına rağmen yüzde 20 getiri sağlanmış olduğunu belirtti ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Altın fiyatlarında kritik hareketlenme! Gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatlarında kritik hareketlenme! Gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum ne?

Dolar/TL kuru üzerinde de konuşan Memiş, şubat ayında 31 TL, mart ayında ise 32 TL'ye yerleşeceği tahmininde bulundu. Serbest piyasada dolar kurunun 31 TL'yi gördüğünü belirten Memiş, yıl içinde dolar kurunun 40 TL ve üzerini görebileceği beklentisini dile getirdi.

Gram Altın Tahminleri ve Öneriler

Gram altın tarafında çarpıcı tahminlerde bulunan Memiş, mart ayı sonu için 2150 TL seviyesini işaret etti. Yaz sonu için gram altında 2500 - 2700 TL seviyelerini, yıl sonu için ise 3000 TL seviyelerini açıkladı. Gram altında yaşanan düşüşlerde elinden çıkaranların yerine koymakta zorlanabileceğini belirten Memiş, yatırımcılara sakin olmaları tavsiyesinde bulundu.

Dolar mı, Euro mu? İslam Memiş'ten Cevap

Yıllardır merakla beklenen "Dolar mı, Euro mu?" sorusuna cevap veren Memiş, tercihini eurodan yana kullandı. Euro TL'nin, dolara kıyasla daha avantajlı olduğunu ifade etti. Yatırımcılara sepet yapmalarını ve portföylerini çeşitlendirmelerini önerdi. Sepette dolar varsa ons altın alınabileceğini, TL varsa gram altın alınabileceğini belirtti.

İslam Memiş'in değerlendirmeleri, yatırımcılar için önemli ipuçları ve stratejik öneriler sunuyor. Ancak yatırım kararları almadan önce piyasa koşullarını dikkatle analiz etmek ve uzman görüşlerini göz önünde bulundurmak önemlidir.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN