Araç Alacaklar Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi Araç Alacaklar Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi

Finans analisti İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatıyla ilgili açıklamalarını yorumlayarak, altın piyasası için yeni bir dönemin başladığını belirtti. Memiş'e göre, altın için hazırlanan planlar tıkır tıkır işliyor ve yeni düzenlemeler yakın zamanda hayata geçebilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, "Altın ithalatında normalleşmeye gideceğiz" ve "Bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, bir köşede atıl olarak duracak, bunun neresi vatandaşın menfaatine?" açıklamalarına, finans analisti İslam Memiş’ten çarpıcı değerlendirmeler geldi. Memiş, bu açıklamaların altın piyasası için yeni bir dönemin habercisi olduğunu belirtti.

ALTIN İÇİN YENİ DÖNEMİ DUYURDU

İslam Memiş, TV100’deki yazısında, Şimşek’in açıklamaları sonrası "Altın için yeni bir dönem mi?" sorusunu gündeme getirerek, "Benim cevabım evet. Altın için yepyeni bir dönem bizi bekliyor! Altın için plan tıkır tıkır işliyor. Yeni dünya düzeni için artık vakit de daralıyor. Bazı şeylerin 2030’a kadar zamanı var" ifadelerini kullandı.

Memiş, İran’da kuyumcuların protesto için kepenk indirdiklerine dikkat çekti ve Kapsamlı Ticaret Kanunu'nun 18. maddesiyle kuyumcuların sahip oldukları tüm altın stoklarını ve altın alım satım bilgilerini sisteme girmelerinin zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Memiş, "Türkiye’de de altın ithalat yasağı ile beraber iç piyasada altın kıtlığı oldu. Sorunun çözülmesi için iki kamu bankası görevlendirildi. İthalat, kuyum sektörüne yasak bankalara serbest. Bizdeki sistem de artık kontrol bende diyor" dedi.

YASTIK ALTINDA YENİ DEVRİ AÇIKLADI

Memiş, altın basımında yeni bir dönemin başlayacağını öngörerek, rafinerilerin ve Darphane’nin ürettiği tüm altınların seri numaralı bir basım ile kayıt altına alınacağını ve bu şekilde en son sahibinin kolaylıkla tespit edilebileceğini ifade etti.

Ayrıca yastık altı altınlar için daha yüksek faiz getirili tekliflerin sunulabileceğini belirtti.

SEKTÖR DARALACAK DEDİ

Memiş, yeni yasal düzenlemelerle kuyumculuk sektörünün zorlaştırılabileceğini ve küçük mağazaların çoğunun kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi. "İran örneği gibi" diyerek, kuyumculuk sektörünün daralabileceğine dikkat çekti.

BU SON NESİL DEDİ

Memiş, yeni üretilen dijital cihazlarla tüm satışların kayıt altında olacağını ve bu cihazların zorunlu hale gelebileceğini belirtti. Sonuç itibariyle, "fiziki altın sahibi olan son nesil olduğumuzu" vurgulayan Memiş, altın piyasasında birçok gelişmenin beklendiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ