Altın fiyatlarındaki güçlü yükseliş trendiyle birlikte, yatırımcılar ve ekonomi takipçileri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in son dakika yorumlarını dikkatle takip ediyor. Memiş, altın ve dolar hakkında önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcılara değerli tavsiyelerde bulundu.

Ons altın dün 2141 dolar seviyesine kadar yükselirken, gram altın ise serbest piyasalarda 2327 lira seviyesini test etti. Bu yükselişlerin ardından İslam Memiş'in yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Memiş, "3000 TL seviyesi üzerinde rakamları bekliyoruz" diyerek altın fiyatlarının yükseliş trendinin devam edeceğini öngördü. Ancak, hızlı yükselişlerin sağlıksız olduğunu vurgulayarak, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Fake yükselişlerin tehlikeli olduğunu belirten İslam Memiş, teknik olarak ihlal edilen alanlara dikkat çekti ve bu yükselişlerin sağlıksız olduğunu ifade etti. Ons altın için takip edilecek yeni bant aralığını 2050-2150 dolar olarak belirledi.

Dolar ile altın alımına ilişkin olarak da Memiş, "Elmideki dolarla altın almayın, bekleyin" tavsiyesinde bulundu. Gram altın fiyatının agresif yükselişlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Memiş, takip edilecek bant aralığını 2170-2270 lira olarak açıkladı.

Memiş, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının 3000 lira seviyesine ulaşabileceğini öngörerek, her ay altının bedava gibi görüneceğini dile getirdi. Yatırımcılara kar satışlarını beklemeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN