Bu son saldırı, Refah'ta yaşanan insanlık dramını daha da derinleştiriyor. İsrail'in kuşatma altına aldığı ve insani yardımların geçmesine engel olduğu Refah'ta, açlık tehlikesi baş gösteriyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), son 3 haftada 1 milyon Filistinlinin yerinden edildiğini ve bu insanların güvenli bir yer bulamadığını bildiriyor.

Gazze'deki Filistinlilere yardım ve koruma sağlamanın giderek zorlaştığı belirtiliyor. Önceki saldırılarda olduğu gibi, bu saldırılar da bölgedeki yiyecek ve su sıkıntısını artırıyor. UNRWA, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle son 2 haftada 810 binden fazla Filistinlinin ayrılmak zorunda kaldığını açıklamıştı.

Donald Trump'a Suikast Düzenleyen Antifa Grubu Kimdir? Antifa Grubu Kurucusu Kimdir? Antifa Nedir? Donald Trump'a Suikast Düzenleyen Antifa Grubu Kimdir? Antifa Grubu Kurucusu Kimdir? Antifa Nedir?

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası toplumun büyük tepkisini çekiyor ve barışçıl bir çözüm bulunması çağrıları yapılıyor. Ancak, şu ana kadar saldırılar devam ediyor ve Filistinli sivillerin yaşadığı zorluklar giderek artıyor.

Kaynak: ENSONHABER