İlk olarak 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen yangında, son gelen bilgilere göre ölenlerin sayısı artarak 12'ye ulaştı. Yaralıların da olduğu açıklanırken, yangına itfaiye ekiplerinin 31 araç ve 86 personelle müdahale ettiği bilgisi paylaşıldı.

Türk Hava Yolları ve İş Ortaklarının Tarihi İş Birliği Lansmanı Türk Hava Yolları ve İş Ortaklarının Tarihi İş Birliği Lansmanı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediği, ancak gece kulübünde tadilat çalışmaları sırasında patlamanın meydana geldiği ve yangının büyüyerek binayı kapladığı ifade edildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye, yaralıların ise 9'a yükseldiği belirtildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti. Kimlikleri belli değil. Binanın altı diskotek olarak kullanılıyordu. Tadilat dolayısıyla çalışanlar yaralandı ve hayatını kaybetti. Yaralıların tedavileri devam ediyor. Olaydan etkilenen toplam 23 kişi var. 8'i hayatını kaybetti, 15 kişi yaralı. Yaralılardan 6'sı ağır yaralı. Gece kulübünün 1987'de alındığını ve ruhsatının 2018'de yenilendiğini" ifadelerini kullandı.

Son bilgilere göre, yangın faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükseldiği belirtildi.

İHA

Editör: Birol Sancak