Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler

Eş zamanlı olarak Kartal, Bahçelievler, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Tuzla ilçelerinde yıkım gerçekleştirilirken, Eyüpsultan, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Kartal, Zeytinburnu, Tuzla’da temel atma törenleri düzenlendi.

Programa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Recep Türk, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

F1Be1011 B349 4086 9025 45E3Cdbd8604

Bakan Özhaseki, her ay 15-20 bin konutun vatandaşlara teslim edileceğini açıkladı. Ayrıca, AFAD'ın 390 bin ev yapılması durumunda hak sahiplerine dağıtım yapacağını belirterek, 307 bin konutun inşaatının başladığını ve önümüzdeki ay 75 bin konutun teslim edileceğini ifade etti. Deprem tehdidi karşısında eski konutların yenilenmesinin önemine vurgu yapan Özhaseki, İstanbul'da 2000 öncesinde yapılmış olan 600 binden fazla yapı olduğunu ve bunların dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA