Üstad Servet Özkara tam bir Trabzonspor hazinesi.  Trabzonspor ile doğmuş onunla yaşıyor. İki kardeşi(Hüsnü-Raci) Trabzonspor’da banko oynamış isimler.

Hüsnü rekor transfer ücreti ile Ankaragücü’ne giderek borçlu Trabzonspor kulübünü rahatlatmış, Servet hoca ise KTÜ, Sebat, Ankara Demirspor, bölge karması derken rüzgardan hızlı olmasına rağmen Trabzonspor forması giyememiş. Direkten dönmüş.

Nasip diyelim.

Yarım asrı kulübün önünde(Hacıkasım) geçmiş. O anlattı. Kupa’da efsane Trabzonspor’u 2-1 mağlup eden Kocaelispor maçı sonrası Kentin gazeteleri ‘hamsiyi tavada pişirdik’ manşetleri atmış.

Dönüş Otobüsle.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazcı otobüste futbolculara sitem ediyor, ‘Ali Kemal yok diye mi yenmediniz’ diyor! Aynı Ali Kemal Kocaeli’nde yayınlanan o gazeteleri alıyor ve rövanş maçından önce soyunma odasının koridorlarına asıyor.

Tüm futbolcular görüyor.

Avni Aker Stadı. Maç 30 dakikada 3-0 oluyor, ikinci yarı ve skor 5-1.

İşte Fenerbahçe ile 20 puan farktan 11’e düşünce onlar yazmış:

‘Trabzonspor 5 maçı da kazanamaz hepsini yener şampiyon oluruz’

Kendilerinden eminler!

Bizim yöneticiler ve profesyoneller de bu paylaşımı çoğaltsın ve futbolculara okutsunlar.

Fener’in bu paylaşımı beni Şampiyonluk için motive etti.

Bakalım futbolcuları edecek mi?

Trabzonspor’un bir şoka ihtiyacı var.

O şok galibiyeti getirecektir.

BAKASETAS’TAN TIK YOK

Bir maç değil. 5 maç değil. 10 maçtır tık yok. Hadi dedik Hamşik gelince düzelir, yine yok. Böylesine form düşüklüğünün sebebi nedir? Trabzonspor taraftarları seni korudu, kolladı, çok sevdi. Ama sen sahada yürüyorsun. Demek ki taraftara da ekmeğine saygın da yok. Abdullah Avcı’ya sesleniyorum. Bakasetas’ın yeri kulübe. Trabzonspor bu süreçte ‘onu satacağız 11’de oynasın’ diye bakamaz. En hazır kimse o. Edin Visca dahil.

ADANA YOLCUSU KALMASIN

Akyazı’da olmadı işi deplasmanda çözeceğiz dedi plan yaptılar. Trabzonspor’un fedakar taraftarları gelecekteki yönetici adayları Murat İskender, Efkan Sayitoğlu, Aziz Bahadır, Hasan Kandaz, Akın Bostan, İbrahim İskender ve İmperial Acil servisten Dr.Cem bey karar verdiler Adana Demirspor deplasmanına gidiyorlar. Ben de diyorum ki, Adana yolcusu kalmasın. Haydi gidin maçı da şampiyonluğu da alın ve gelin. Size ve ayağınıza güveniyoruz.

TARAFTAR MEKTUBU

Dertleri zevk edindik bizde neşe ne arar!.

Sevgili Osman Aydın biraz karamsar yazmış ama yine de mesajı vermiş:

‘Sevdamız Trabzonspor müsaade etmiyor ki şu taraftar doyasıya bir mutlu olsun. Şampiyonluğun keyfini çıkartsın.. Olmaz. İllâ zulüm çektirecek

Senin neyine keyif yapmak diyor. Alışık değilsin, baş ağrısı yapar diyor. Sen acı çekmeye alışmışsın diyor. Yeter sana bu sezon sürdüğün sefa, şimdi dön bakalım fabrika ayarlarına diyor. Ama merak etmeyin, şampiyon olacağız diyor. Anladık.. Tamam, şampiyon olacaksın da niye burnumuzdan fitil fitil getiriyorsun? Bu ne hal? Galibiyeti unutan bir şampiyon!.

Şu efsane kadro, şu efsane Hoca ile bir aydır bir maç kazanamaz mı. Bu gidişle, kalan maçlardan kesinlikle kazanırız diyebileceğimiz bir maç yok. Tüm maçlar riskli. Maalesef durum onu gösteriyor.

Trabzonspor puan kaybetsin diye dua edenlere gülüyorduk, şimdi biz dua eder olduk, rakipler puan kaybetsin diye.. Şöyle şölen havasında maçları takip etmek varken, hiç hesapta olmayan stres ve moral bozukluğuna mahkûm olduk. Taraftardaki "Yine mi?" korkusunu kim inkâr edebilir? "Yine mi makuz talih bizi bulacak?" endişesi hangimizde yokki..Neye üzülüyorum biliyor musunuz;

Taa Almanya'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan, Samsun'dan, Artvin'den maça gelen Trabzonspor sevdalıları haftalardır boynu bükük geri dönüyorlar. Lider Trabzonspor'un buna hakkı yok diye düşünüyorum.

Hoca'nın genel ifadeleri bırakıp, 18.sıradaki Rize'yi, 14.sıradaki Antep'i, 7.sıradaki Beşiktaş'ı ve 10.sıradaki Karagümrük’ü niye yenemediğini açıklaması gerekir. Onları yenemiyorsun ama 5.sıradaki Adana’yı yeneceğim diyorsun!.

İkinci yarıda "şampiyon gibi" oynadık diyorsun. Peki sevgili Hocam, ilk yarıda "ne gibi" oynadık? Lütfen onu da söyleyin? 41 bin taraftarı Akyazı'ya davet ediyorsun, ama top oynamıyorsun. O taraftarın başını öne eğdiriyorsun. Bu işte bir yanlışlık var. Bu işte bir iş var.. Bu normal değil. Kimse kusura bakmasın. Bu takımın onca imkânsızlıklar içinde, Liverpool, Barcelona gibi devleri Avni Aker'e gömdüğü gün ben oradaydım. O gurur halâ yüreğimde duruyor. Biz istesek başarabiliriz. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ni bile kazanabilir. Ama bu oyun bizi üzüyor. Bu gidişle belki de şampiyonluk son maça kalacak. Eğer öyle olursa o maçta da neler olacağını gerideki 38 yıla bakarak tahmin edebiliriz. Allah korusun. Osman Aydın/Trabzon Çoruh Elektrik A.Ş İl Müdürü.’

İSTE BU YÜZDEN TRABZON

‘Neden Trabzonspor Başarılı diyenlere takım kadrosunu saymayacağım. Hatta Ali Kemal, Kadir Özcan, Şenol Birol ve Faruk Nafiz Özak'tan da söz etmeyeceğim bu kez. Sadece bir kaç fotoğraf paylaşacağım. Onlar yeter işin sırrını çözmeye.. Çünkü bir Trabzonlu'ya her yer Trabzon'dur. Rizeliler Trabzon’un mantığını yakalamalı. Kendi takımlarından başka takım tutmamalılar. O zaman başarı gelecektir.

FATİH SULTAN KAR’

‘NASIL YILDIZ OLUNMAZ’

Trabzon Lisesi’nin Dünya Şampiyonluğu ile yıldızı parladı. Şampiyon oldukları gece meydan parkında babası ile birlikte oturuyorduk. Galip Keleş çok üst düzey bir futbolcu idi ama o da yıldız olamadı. Ergin Keleş’in amcası İrfan Keleş 24 Şubat’ta müthiş maçlar çıkardı. Gümüşhanespor’da profesyonel futbol oynadı. Yıldız olmaya yatkın olan Ergin’di. Fakat Ergin’in Türkiye’nin en fazla konuştuğu anı Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk ile ilgili verdiği mesajdı.. Ergin sistemin içinde iyi tranferler yapmasına rağmen yıldız olamadı ve yıldız olamamsını da güzel bir başlıkla kitaba döktü. Nasıl yıldız olunmaz. Okumanızı tasviye edebileceğim bir eser olmuş.

BİRAZ DA NOSTALJİ

NİCE YILLARA HOCAM

Zaman, zaman bizi kızdırsalar da ne varsa Aspor’da var. Hamdi Aslan orada, Mehmet Yılmaz orada, Sedat Tunalı ve Fotomaç’ın Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan orada. Geçenlerde bir haber yaptılar. Diyarbakır’ın bir köyü tamamen Trabzonsporlu. Ve bir kişi çıktı şunu söyledi:


‘Trabzonspor’un üst üste şampiyon olduğu yıllarda (Ahmet Suat-Özkan Sümer) Trabzonsporlu olduk ve sonradan da çocuklarımız bizim yolumuzdan devam ettiler. O şampiyonluklara imza atanlardan birisi de Ahmet Suat Özyazıcı idi. İşte o Özyazıcı bizlerden her dua bekler. Bugüne kadar hiç yayınlanmamış bu görüntüsü ile 86’ıncı yaş gününü kutluyorum. İyi ki doğdun hocam.