Of’ta Akif’e vefa: Öğrencilerden etkileyici performans

İstiklal Marşı’nın yazarı, Milli Mücadele’nin manevi öncüsü Mehmet Akif Ersoy, anma haftası etkinlikleri kapsamında Of’ta Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen anlamlı bir programla anıldı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programın açılışında konuşan Okul Müdürü Ali Cerrah, Mehmet Akif’in sadece bir şair değil, bir fikir ve dava adamı olduğunu vurguladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Akif’in hayatını anlatan kısa belgesel gösterimi yapıldı.

Öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen “Çağımızın Sorunlarına Akif’in Çözümleri” adlı açık oturum ve “M. Akif’ten Nükteler” başlıklı sahne gösterisi, salondaki katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Gümüşhane’de Dijital Dönüşüm Atağı: Kent Rehberi Tanıtıldı
Gümüşhane’de Dijital Dönüşüm Atağı: Kent Rehberi Tanıtıldı
İçeriği Görüntüle

“Asım’ın Nesli burada” mesajı

Programda ayrıca, Mehmet Akif’in unutulmaz eserlerinden olan Çanakkale Şehitlerine adlı şiir öğrencilerden biri tarafından duygulu bir şekilde seslendirildi. Etkinlik sonunda tüm katılımcı öğrencilere katılım sertifikaları, İlçe Nüfus Müdürü Emin Ulu tarafından takdim edildi.

"Mehmet Akif Ersoy’a Mektup" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Kd. Üsteğmen Servet Çelenk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Doğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu birlikte verdi.

Teşekkür konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu, duygu dolu ifadelerle şunları söyledi:

“Çok güzel ve anlamlı bir program oldu. Başta okul müdürümüz olmak üzere emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Akif’in ‘Asım’ın Nesli’ diye tanımladığı gençlik burada. Rabbim yollarını açık etsin, alınlarından öpüyorum. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ