İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Veda Konuşması ve Koray Aydın'ın Liderlik Vaadi İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Veda Konuşması ve Koray Aydın'ın Liderlik Vaadi

Aydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu mahkeme kararını uygulamaya ve devletin mührüne sahip çıkmaya davet etti. Forum AVM'de yaşanan hukuksuzluklar ve mahkeme kararlarının göz ardı edilmesi üzerine açıklamalarda bulunan Aydın, konuyla ilgili olarak hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

Aydın, şu açıklamalarda bulundu: "Forum AVM'deki hukuk tanımaz faaliyetler hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu'nun ve yetkililerin görevini yerine getirmeyerek, AVM yönetimine teslim olduklarını ve suça ortaklık ettiklerini ifade ediyorum. Forum AVM'nin devam ettirdiği inşaatın ruhsatı Trabzon İdare Mahkemesi'nin iptal kararıyla ortaya çıkmıştır. Ruhsatı iptal edilen inşaat alanı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yapı tatil zaptı ile mühürlenmiş ve taraflara bu durum bildirilmiştir. Ancak ilgili AVM yönetimi inşaatına devam etmiş ve ruhsatı iptal edilen, dolayısıyla kaçak inşaat durumunda olan yere KOÇTAŞ firmasını taşıyarak faaliyetlerini durmaksızın devam etmiştir."

Mahkeme kararlarına rağmen devam eden inşaat faaliyetlerine karşı hukuk mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Aydın, Trabzon'un hukuk ve adalet çerçevesinde korunması gerektiğini belirtti. Forum AVM'deki hukuksuzluğun arkasında hangi güçlerin olduğunu sorgulayan Aydın, Trabzon halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Son olarak, Murat Zorluoğlu'nu göreve davet eden Aydın, mahkeme kararlarının uygulanması ve hukuksuzluğun önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Aydın, Trabzon'un ve Trabzonluların haklarını korumak adına hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak