Ağıralioğlu, konuk olduğu bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden Trabzonlu siyasetçi Yavuz Ağıralioglu, geçtiğimiz günlerde 2024 yerel seçimlerinden sonra yeni parti kuracağını duyurmuştu. 

Konuk olduğu bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, “Ne olduysa oldu. Her şey milletin gözünün önünde oldu. Ben İyi Parti’nin kurmayı olsam sürecin başından itibaren neler hatalıydı konuşurdum. Şunlar taktik hatasıydı, şunlar usul hatasıydı diyebilirdim. Bunları şimdi konuşmanın yeteri kadar hayal kırıklığı yaşayan seçmene bir daha saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla olan oldu. Her şey milletin gözünün önünde oldu. Ben bu şartlarda memlekette seçimin kaybedilmesinin böyle nehirdi, hayattı falan gibi meditasyon merasimindeymişiz gibi konuşulmasını doğru bulmuyorum, ayıplıyorum. Burada bir mesuliyet var. 5 yıl boyunca grup toplantılarında öyle iddialı cümleler edildi ki bunlardan sonra biraz mahcubiyet hissi olan derki arkadaşlar bizi bağışlar mısınız lütfen.  Biz bunca imkan varken sizin umutlarınızı mahvettik, çekiliyoruz demediler. Çekilen, utanan, özür dileyen yok.”

LÜTFEN ÖZÜR DİLER MİSİNİZ?

Yavuz Ağıralioğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Birde bu siyaset elit temaşasına döndü. Efendim birde bu arkadaşların aforizmaları ile uğraşacağız. Efendim, “hayat bir nehirdir”, yoga merasiminde miyiz?   Hayat bir nehirdir ne demek. Lütfen umutlarımızın önünden çekilir misiniz?  Lütfen memleketin güçlü yarınlarını inşa edecek bir siyasi programa imkan verebilir misiniz? Lütfen bunca imkan varken seçimi kaybetmiş olmanın mahcubiyetiyle bir kere özür diler misiniz? Bunlar olmayınca ben şöyle kanaat getirdim: bunu konuşmaya, muhalefetin bu halini konuşmaya gerek yok.”

720771D5 406A 4962 A34C 9Ece48A6B99D

YEREL SEÇİMLERE KATILIM DÜŞEBİLİR

Yerel seçimler ile ilgili konuşan Ağıralioğlu, “her gün kamuoyuna açıklanan beyanatlar yerel seçimlerle ilgili katılımı düşerek düşürecek düzeyde can sıkıcı hale geldi. Seçmende canınız cehenneme duygusu oluşmaya başladı. Benim en çok korktuğum şey siyasetten umudunun kesilmesi. 200 yıldır nerdeyse sandığa gidiyoruz. Çok problemlerimiz var, ama nice problemlerimizi sandıktan umudu kesmeden göze aldık, başardık. Katılım oranları çok yüksek seçimler yaptık. Seçmenin siyasetten kopması, siyasete umudunu yitirip bakmıyor olması memleket için bir beka sorunu haline gelebilir. Seçmenin siyasete, siyasetin çözüme, çözümünden memleketin geleceğine değebileceği bir korelasyon kurmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

SÜREÇ MİLLETİMİZİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE  YAŞANACAK

Ağıralioğlu,  seçmenin siyasetten umudu kestiğine dikkat çekerek “ Bundan sonra yaşanacak olan süreçler de milletimizin gözünün önünde olacak! Seçmen, sandığa küsmüş ve siyasetten umudunu kesmiş vaziyette! Önümüzdeki seçimlere ve siyasi süreçlere de bu "farkındalık" ile hazırlanacağız. “ diye konuştu. 
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak