Toplu Sözleşme Krizi Grevle Sonuçlandı

İzmir'de, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Anlaşmazlık nedeniyle 23 bin belediye çalışanı, 29 Mayıs sabahı itibarıyla greve çıktı.

Gece saatlerinde başlayan grevle birlikte, Belediye hizmet binasına “Bu iş yerinde grev var” yazılı pankart asıldı.


Ulaşım Felç Oldu

Grevden en çok etkilenen alanların başında toplu ulaşım geldi. Otobüs seferlerinin aksaması nedeniyle sabah saatlerinde otobüs duraklarında metrelerce kuyruk oluştu. İşe ve okula gitmeye çalışan yurttaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Özellikle Bornova, Karşıyaka, Buca ve Konak gibi yoğun hatlarda araç bulunamaması nedeniyle kaos yaşandı.


Sendikadan Açıklama: “Hakkımızı Alana Kadar Buradayız”

Genel-İş Sendikası yetkilileri, “Emekten ve alın terinden başka bir talebimiz yok. Hakkımız olanı alana kadar bu mücadele sürecek” açıklamasında bulundu.


Belediye'den Sessizlik

Grev sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Görüşmelerin yeniden başlayıp başlamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kayseri'de Kan Donduran Aşk İhaneti: Kızının Nişanlısıyla Kaçtı, Hamile Kaldı, Hapis Cezası Geldi!
Kayseri'de Kan Donduran Aşk İhaneti: Kızının Nişanlısıyla Kaçtı, Hamile Kaldı, Hapis Cezası Geldi!
İçeriği Görüntüle

Vatandaş Tepkili

Otobüs bekleyen yurttaşlardan bazıları, grev hakkına saygı duyduklarını ifade ederken, mağduriyetin önlenmesi adına acil bir uzlaşma çağrısı yaptı. Öte yandan, bazı vatandaşlar ise duraklardaki duruma tepki göstererek, “Bu şekilde işe yetişmemiz imkansız” dedi.

Kaynak: en son haber