Jehezkel'in Ayrılışı ve Gerginlik Yaratan Hareketi

Bandajında yazan "100 gün, 7 Ekim" ifadesi, Gazze'deki olaylara dikkat çekti. Jehezkel, serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'den ayrıldı.Jehezkel'e Tel Aviv'de yapılan karşılama


Benzer Bir Olay: Başakşehir'den Eden Karzev

Başakşehir'in İsrailli oyuncusu Eden Karzev de sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle gözaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. İki futbolcu ile birlikte Antalyaspor ve Başakşehir kulüpleri, "ideolojik propaganda" nedeniyle PFDK'ye sevkedildi.

Tepkiler ve Diplomatik Gerginlik

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Jehezkel'in gözaltına alınmasına tepki göstererek Türkiye'yi eleştirdi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'yi "karanlık bir diktatörlük" olarak nitelendirerek uluslararası tepki çağrısında bulundu. 
Diplomatik gerilim yaşanıyor.

TFF ve Kulüp Tepkileri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Jehezkel'in davranışını kınayarak Antalyaspor'un aldığı kararı destekledi. Antalyaspor, UEFA ve FIFA ile temas halinde olduklarını açıkladı. Jehezkel'in sözleşmesini feshetme süreci devam ediyor.

Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım'

Jehezkel, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığını bildirdi.

İddalara göre Jehezkel tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Sonuçta Gazze’de esir düşmüş İsrail askerleri de var. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim.

"Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı."

Antalyaspor ise Jehezkel’i kadro dışı bıraktı. Kulüp başkanı Sinan Boztepe, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" dedi.

Jehezkel daha önce de, Antalyaspor’un Gaziantepspor maçı öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine 1 hafta geçici olarak kadro dışı bırakılmıştı.

Sponsor Çağlayan Grup'un Ultimatomu

Antalyaspor'un formasının sponsoru Çağlayan Grup, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmemesi durumunda sponsorluktan çekileceklerini açıkladı. Kulüp başkanı Sinan Boztepe, milli değerlerin öncelikli olduğunu vurgulayarak Jehezkel'i kadro dışı bıraktıklarını belirtti.

Eski İsrail Başbakanının Yorumu

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Jehezkel'in gözaltına alınması haberlerine "inanılmaz" yorumu yaparak konuya dikkat çekti. Jehezkel, sezon başında Hapoel Beer Sheva takımından transfer olmuştu ve 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Bu sezon 13 maçta 6 gol attı ve 2 asist yaptı.

KAYNAK/BBC

Editör: Ayşe Sancak