Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir yara olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu konuda devletin kararlılığını sürdüreceğini belirtti. “Kadına el kaldıranın eli de vicdanı da kararmıştır” sözleriyle güçlü bir mesaj veren Cumhurbaşkanı, şiddet nedeniyle hayatı kesintiye uğramış tüm kadınlarla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Erdoğan, Türkiye olarak hem hukuki hem idari tüm alanlarda önleyici çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Tek bir kayıp bile çoktur” dedi.

Erdoğan: Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, şiddetin hiçbir kutsal değerle bağdaşamayacağını vurguladı. “Eşref-i mahlûkat olan insana, hele ki kadına yönelik şiddet insanlık suçudur, insanlığa ihanettir” ifadelerini kullanan Erdoğan, erkeklerin kadınlara karşı olumsuz tutum içinde olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Toplumsal yapıda kadının yerini güçlendirmek için hukuki düzenlemelerden farkındalık çalışmalarına kadar birçok adım atıldığını söyleyen Erdoğan, bu mücadelede devlet ve millet olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Zafer Partisi Trabzon İl Başkanı Karadağ’dan "Terörsüz Türkiye" ve Şükrü Erbaş Eleştirisi
Zafer Partisi Trabzon İl Başkanı Karadağ’dan "Terörsüz Türkiye" ve Şükrü Erbaş Eleştirisi
İçeriği Görüntüle

Tek Bir Kadının Uğradığı Şiddet Bile Yeter

Türkiye’de yürütülen şiddetle mücadelede temel yaklaşımın insan odaklı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir kadın dahi şiddete uğruyorsa bu bizim için küçük kıyametin habercisidir” dedi. Her bir şiddet vakasının ardında yarım kalmış hayatlar, öksüz kalan çocuklar ve acıyla dolu aileler olduğunu ifade eden Erdoğan, şiddetin istatistikten ibaret olmadığını, bir insanlık dramı olduğunu dile getirdi. Bu nedenle Bakanlıklar, ilgili kurumlar ve toplumun tüm kesimleriyle mücadelenin süreceğini söyledi.

Türkiye Şiddetle Mücadelede Öncü Düzenlemeler Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda Avrupa ülkelerinin gerçekleştiremediği pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini ifade etti. Koruyucu ve önleyici tedbirlerden hukuki süreçlere, iş hayatında kadınların güçlendirilmesinden eğitim çalışmalarına kadar geniş kapsamlı politikaların uygulandığını belirtti. Kadınların bu süreçte kendi haklarına daha fazla sahip çıkmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Erdoğan, “Sizler güçlü durdukça, biz de sizden aldığımız cesaret ve ilhamla daha ileri adımlar atacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi