Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da toplanan 200 bin Müslüman, ibadetlerini yerine getirerek dualarını yükseltti. İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada, bu kutsal gecenin coşkusunu yaşamak isteyen ailelerin, Mescid-i Aksa'da yer sofraları kurarak iftarlarını açtığı belirtildi. Ayrıca, ramazanın son günlerini Mescid-i Aksa'da geçirmek isteyenlerin mabedin avlu ve bahçelerinde çadır kurduğu bildirildi.
Öte yandan, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için İsrail'in dört bir yanından gelen binlerce Filistinli, ülkenin çeşitli bölgelerinden yüzlerce otobüsle Doğu Kudüs'e geldi. İsrail'in yoğun güvenlik önlemleri aldığı ancak herhangi bir olayın yaşanmadığı kutsal kentte, binlerce Müslüman bir araya gelerek dualarını yükseltti.
Ancak, işgal altındaki Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e gelmek isteyen binlerce Filistinli, İsrail'in engeline takıldı. İsrail makamlarının sınırlı sayıda Filistinliye izin vermesi nedeniyle, Batı Şeria'dan gelenlerin yürüyerek Kudüs'e girmesi gerektiği belirtildi. İsrail'in ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya gelmelerine izin vermediği ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin geçişlerini kısıtladığı ifade edildi.
İsrail'in uyguladığı engellemelere rağmen, Filistinli Müslümanlar Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etme azmiyle dualarını sürdürdü. Bu durum, Filistin halkının inançlarına olan bağlılığını ve dayanışma ruhunu bir kez daha gösterdiği anlamlı bir olay olarak değerlendiriliyor.
Kadir Gecesi Mescid-i Aksa'da İhyâ Edildi: 200 Bin Müslüman Dualarla Buluştu
Filistin'de, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa, binlerce Müslümanın dualarla dolu bir atmosferde Kadir Gecesi'ni ihya etti. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşimlere yönelik saldırılarına rağmen, bölgedeki Müslümanlar, ramazanın kutsal gecesini Mescid-i Aksa'da kutlamaya devam etti.
Muhabir: TUNCAY UÇKUN
Yorumlar
Çok Okunanlar

Fatih Tekke Onayladı; Trabzonspor'un Golcüsü Süper Lig'den

Trabzonspor'un sezon başından bu yana tartışılan isimlerinden biri Rekora Koşuyor! Alanyaspor Maçı Kilit Rolde

UEFA Gençlik Ligi’nde yarı finale yükselen Trabzonspor U19 Takımı, tarih yazmak istiyor

Trabzonspor Avrupa'ya Ziraat Türkiye Kupası'ndan gidebilecek mi?

Rizesporlular Fatih Tekke’ye Tepkili! Kilit İsimlerin Dinlendirilmesi Tartışma Yarattı

Trabzonspor’un 6 milyon Euro’ya transfer ettiği Sikan İlk 11’de Ama Tartışmalar Bitmedi!