Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 63 ilde gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonların detaylarına da değinen Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: "Tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen 302 şüpheli yakalandı." Bakan, operasyonların devam ettiğini vurgulayarak, sahte plakaların basıldığı atölyenin deşifre edildiğini belirtti.

Sahte Plaka Basım Atölyesi Ortaya Çıkarıldı

Operasyonlarda ele geçirilen materyalleri de paylaşan Yerlikaya, "18 adet ruhsatsız silah, 64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş sim kart, 396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka" gibi unsurların ele geçirildiğini ifade etti. Operasyonlarla sahte plaka basımı yapan atölyenin de ortaya çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bu geniş kapsamlı operasyonlarla mali suç örgütlerine yönelik ciddi bir darbe vurulduğu ve bu suçlarla mücadelede kararlı bir tutum sergilendiği vurgulandı.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak