Ayasofya Camisi'nde gerçekleştirilen bu özel etkinlik, depremin yaralarını hala taşıyan vatandaşları bir araya getirdi.
Sabah namazını müteakip başlayan programa, Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Müftüsü Selami Aydın, İl protokolü ve vatandaşlar da katıldı. Caminin huzurlu atmosferinde gerçekleşen program, duygusal anlara sahne oldu.

Whatsapp Image 2024 02 06 At 12.14.04
Programın ana unsurlarından biri, Kur'an-ı Kerim tilavetiydi. Kutsal kitabın ayetleri, içten bir şekilde okundu ve katılımcıların yüreklerine dokundu. Ardından, hayatını kaybedenler için dualar edildi. Dualar, depremin acısını hala yaşayan ailelere ve depremzedelere moral ve destek verme amacı taşıdı.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Whatsapp Image 2024 02 06 At 12.14.04 (3)
Depremin yıl dönümünde gerçekleştirilen bu duygusal program, toplumun bir araya gelerek acıları paylaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmesine yardımcı oldu. Bu tür etkinlikler, depremin etkilerini hafifletmek ve toplumun birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmak için büyük önem taşıyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT