Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında Nisan ayının sonundan itibaren Ziraat Odaları ile birlikle düzenlenen toplantılar kırsal kesimde üreticiler ile birlikte yapıldı.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından desteklenerek gerçekleştirilen toplantılarda üreticilere kahverengi kokarca ile yapılacak ilaçlı mücadele anlatıldı. 

Geçici Hayvan Barınağını İncelediler, Mesaj Verdiler: Hayvanlar İtlaf Edilmeyecek Geçici Hayvan Barınağını İncelediler, Mesaj Verdiler: Hayvanlar İtlaf Edilmeyecek

Mücadelede kullanılmak üzere temin edilen zirai ilaçlar ile bahçelerde kullanılacak ekipmanlar Ziraat Odaları’na ücretsiz olarak verilerek üreticilere dağıtılması sağlandı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, fındıkta yüzde 20’lik bir hasar ile rekoltede 150 bin tonluk bir azalmaya sebep olabilen zararlının yaratacağı ekonomik kaybında bugünkü piyasa fiyatları ile 25 milyar liraya yakın olacağını söyleyerek, toplantılarla mücadeleyi teşvik edip, bunun topyekün olarak yapılmasını sağlamak için farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Editör: Birol Sancak