Bu akşam meydan parkında yapılacak olan kalandar kutlaması etkinlikleri şehitlerimizden dolayı iptal edildi. TTSO’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Kalandar Kutlaması organizasyonu iptal edilmiştir

Genç Yavruoğlu'nu andı Genç Yavruoğlu'nu andı

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından 13 Ocak 2024 Cumartesi (bugün) düzenlenecek olan Kalandar kutlaması organizasyonu, Pençe – Kilit Harekâtı Bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu askerlerimizin şehit olması nedeniyle iptal edilmiştir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.”

İTTİFAK ZARAR GÖRÜR MÜ?

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde, belediye başkan adaylığı cumhur ittifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, mevcut belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ile devam etme kararını açıkladı. İlçede AK Partili bazı kesim cumhur ittifakını zedelemek için algı konuşmaları yapmaya da başladı. AK Parti ilçe başkanı Hakan Kocaman, ‘Adayımız Mümin Nuhoğlu’dur. Hayırlı olsun’ demesine rağmen ilçe yöneticilerinden bazıları bağımsız belediye başkan adayı çıkarmak için girişimlere başlamışlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak dediği sürece parti içerisindeki bu yarış sadece kişilerin kendisine zarar verir. Kendi mahallesinde muhtar seçilemeyecekler bağımsız aday olarak girmeyi düşündükleri seçimi de hiç kazanamaz ne yaparsa kendisine yapar. Çarşıbaşı’nda CHP ve İYİ Parti kanadı da henüz aday çıkarmadı. Aldığımız bilgilere göre aday bulamadıkları için henüz bir açıklama yapmadılar. Bakalım kimi açıklayacaklar.

OF BULUŞMASI

Trabzon’un Of ilçe belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun belediyede önemli misafirleri vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı, Of’un önceki dönem belediye başkanı Oktay Saral, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ve MHP Of ilçe başkanı Hüseyin Ayaz’ı makamında ziyaret etti. Cumhur ittifakı ortakları ile gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişi de yapıldı. Of belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Ziyaretçilerimizle güzel ilçemiz Of’ta buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayım. İlçemize kıymetli destekleri oluyor. Destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİR’DEN ANLAMLI ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Trabzon İl Başkanı Gülen Demir, ekibi ile çalışmalarına ve ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.  Başkan Demir ve beraberindekiler geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Gazeteci Cevat Kol’un eşini ziyaret ederek hediye takdim ettiler.  Başkan Gülen Demir, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

TESLİM HEYECANI YAŞANIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. TOKİ tarafından Tuzla ve Maltepe projesinde teslimler başlıyor. Türkiye genelinde 50 bin ve 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında Tuzla sosyal konutları olarak açıklanan, Tuzlada 2.718 konut, Maltepe 4.028 konut olmak üzere toplam 6.746 konutun inşaatı hızla devam ediyor. Etaplar halinde teslim aşamasına gelen konutlarda da teslim heyecanı yaşanıyor.

İLÇEYE RENK KATACAK

2021 yılının Kasım ayında yenileme çalışmaları başlanan ve geçen yıl Nisan ayında yeniden trafiğe açılan Atatürk Bulvarı Dönüşüm ve Dış Cephe Yenileme projesi tamamlanma aşamasına geldi. Son binaların dış cephe yenileme çalışmaları devam eden proje kapsamında yapılan saat kulesi de tamamlandı. En üst kısmında çift hilal ve yıldız bulunan saat kulesinde 4 adet saat yer alıyor. Yan yüzeylerde Arapça “Vav” ve “Elif” harfleri yer alan saat kulesinin orta ve üst kısımdaki taş işleme kaplamaları da tamamlandı. Saat kulesinin meydan düzenlemesi ve devam eden son binaların cephe yenilemelerinin de tamamlanmasının ardından Atatürk Bulvarı yenileme projesi de tamamlanacak.

AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI ERTELENDİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin 14 Ocak Pazar günü yapacağı aday tanıtım toplantısının iptal edildiğini duyurdu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından aday tanıtım toplantısının ertelendiğini duyurdu.  Açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ertelenmiştir. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Ülkemizi her türlü tehditten korumak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Editör: Doğukan ÖZKURT