Daha önce iki dönem MHP’den İl Genel Meclis üyeliğinde bulunan Hasan Kansızoğlu yeniden adaylık için başvurusunu İlçe Başkanlığına yapmıştı.

SIZMALAR ÖNLENSİN

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Milli Savunma Bakanını ordu içindeki yapılanma konusunda uyardı. Zeybek “Türk Ordusu askerleri KOMUTANLARINDAN BAŞKA  kimseye bağlı olamazlar. Bağlananlar da, Türk Ordusunda kalamazlar. Kalmamalıdırlar” dedi.

AKSOY’A ZİYARET

Bölge istinaf mahkemesi ceza dairesi başkanı Fatih Aksoy’u Çevre şehircilik ve iklim değişikliği Trabzon il müdürü uğur korkmaz ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

CHP YOMRA KINADI

CHP Yomra ilçe başkanı Erol Haydar Pekşen ve yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları üyeleri 22-23 Aralık günleri pençe kilit operasyonunda şehit edilen 12 Mehmetçiğimiz için saygı duruşunda bulundular. Burada yaptıkları açıklamada terörü ve teröristleri kınadıklarını belirttiler.

CEMİL USTA PİŞİRDİ İKRAM ETTİ

Sebat Gençlik Spor Kulübü başkanı Cemil Kalkışım, Akçaabat’taki iş yerinde kara lahana çorbası pişirdi. Cemil Usta Akçaabat Köftesi’nin sahibi Cemil Kalkışım, Akçaabat’taki iş yerinde son günlerin trend yemeği kara lahana çorbasını kendisi pişirdi. Dostlarını iş yerine çağıran Kalkışım, pişirdiği çorbayı ikram etti. Çorbayı çok beğenen Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, çorbayı çok beğendiğini ifade ederek, Cemil Usta’nın efsane tarifini almak için de çok uğraştı.

HAMSİKÖY’E PERVANLAR ADAY

Trabzon’da damak sektörüne farklı soluklar getiren Turan Pervanlar’da aday oldu. Siyasette uzun yıllar aktif görev aldıktan sonra işlerine yoğunluk veren Pervanlar, yeniden siyasete dönme kararı aldı. ‘Millet ve hizmet için’ sloganı ile yola çıkan Pervanlar, Maçka ilçesi Hamsiköy Mahallesine muhtar adayı oldu. Pervanlar, ‘İşimiz hizmet gücümüz millet’ dedi.

TRABZONLU MUHTARLARIN KEYİFLİ YOLCULUĞU

Türkiye genelindeki 2023 muhtar, dün külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Trabzonlu olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu genel başkanı Bekir Aktürk, organizasyona günlerce hazırlık yaptı ve 2 gün önce Ankara’ya gitti. Trabzon’dan programa katılacak 59 muhtar da önceki akşam otobüsle Başkent Ankara yoluna çıktı. Terme’de bir dinlenme tesisinde mola veren muhtarlar, otobüsün önünde fotoğraf çekilerek bize ulaştırdı. Muhtarlara kafile başkanlığını ise Trabzon Muhtarlar Federasyonu başkan yardımcısı Turgut Alemdar yaptı.

ERDAL ÇILDIRDI

Trabzon’da kendisini ‘Halkın adamı’ olarak adlandıran Erdal Yılmaz, çıldırmaya devam ediyor. Halkın uygun fiyatla sebze meyve satan Yılmaz, yine çıldırdı. Pelitli Mahallesindeki kamyonetinde elma satan Yılmaz, “Halkın adamı çıldırmaya devam ediyor. 4 kilo elma 50 TL. Biz de asla zam olmaz. Satarsa kim satar halkın adamı satar” dedi.

ARAKLI’DA SİYASET NE DURUMDA?

Trabzon’un Araklı ilçesinde belediye başkanlığı noktasında AK Parti belirsizliğini koruyor. İlçede 3 dönem belediye başkanlığı görevini sürdüren Recep Çebi, dördüncü dönemi için umudunu kaybetmiyor. İlçe başkanlığından istifa ederek aday adaylığını açıklayan Şaban Bıyık, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Araklı ilçesinde de Of ilçesi gibi soy ismi geleneği devam ediyor. Çebi soy isimli bir aday gösterilmemesi ve Recep Çebi’ye, belediye başkanlığı için teşekkür edilmesi durumunda aday olacak isim Şaban Bıyık’tır. Bıyık’ın arkasında da ciddi bir kitle ve oy potansiyeli var.

CHP, MEVLİT OKUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanlığı, Kuzey Irak’ta uğradıkları hain saldırıda şehit olan 12 Mehmetçik ve vatanımız için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimiz için Hatuncuk Hatun Camii’nde mevlit okuttu. Mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı, dualar edildi.

MUHTARLAR KÜLLİYEDE

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, yarın 2023 muhtarın külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına katılacaklarını söyledi. 2023 yılında muhtarlar buluşması kapsamında 2023 muhtarın külliyede Erdoğan’la buluşacağını dile getiren Aktürk, Trabzon’dan programa 59 muhtarın külliyedeki programa katılacağını söyledi. Aktürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhtarlara her zaman destek olduğunu ifade ederek, teşekkür etti. Aktürk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlığı tozlu raflardan indirerek, gerçek değerini gösterip olması gereken vizyonuna kavuşturmuştur. Biz bunu söylerken yapılanları söylüyoruz. Herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz. Bizler de devletin yanında, bayrağın gölgesinde milletin yolunda hizmet etmeye, devlet ile siyaseti ayrı değerlendirmeye seçilene saygı duyulması gerektiği inancıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Perşembe gün de külliyede cumhurbaşkanımız ve muhtarlarımızla bir arada olup istişarede bulunacağız” dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT