Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Memur-Sen'in düzenlediği "Kamu Personel Sistemi-Dünü Bugünü Yarını Çalıştayı"nın açılışında konuştu. Malkoç, kamu personel sisteminin önemli bir konu olduğunu belirterek, bu konunun ele alınması ve çalışma yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti

Türkiye'de birçok sivil toplum kuruluşu bulunduğuna dikkat çeken Malkoç, genellikle bu kuruluşların ideolojik meselelerle ilgilendiğini ve Türkiye'nin genel konularına odaklandığını ifade etti. Ancak Memur-Sen'in istisna olduğunu vurgulayarak, bu çalıştay gibi konularda derinlemesine çalışmalar yaptığını ve ilgili tarafları bir araya getirip sorunların çözümüne katkı sağladığını söyledi. Malkoç, Memur-Sen'in Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının öncüsü olduğunu belirtti.

Bağımsız ve tarafsız bir kurum olan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) hakkında da bilgi veren Malkoç, KDK'nın son yıllarda Türkiye'de açılan en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade etti. Kamu Başdenetçisi olarak çalışmalar esnasında hiçbir makam veya mercinin telkinde bulunamayacağını ve talimat veremeyeceğini söyledi. KDK'nın kamu personeli ile ilgili yapılan şikayetlerin yüzde 20'sini ele aldığını ve kamu personelinin huzurunu sağlamaya çalıştığını belirtti.

Malkoç, Türkiye'nin 21. yüzyılın Türkiye yüzyılı olması için kamu personelinin önemli bir rol oynadığını ve sistemlerin iyi işletilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin sahip olduğu sistemlerin iyi işletilmesinin kaliteli hizmet sunumuna katkı sağlayacağını söyledi. Son olarak, 21. yüzyılın Türkiye yüzyılı olması için fiili çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.
TAKA/BİROL SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT