Ankara’da Trabzon Dernekler Federasyonu Tarafından Düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine İlgisizlik Giderek Artıyor Ankara’da Trabzon Dernekler Federasyonu Tarafından Düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine İlgisizlik Giderek Artıyor

‘Dünyada hiçbir işgal sonsuza dek sürmeyecek’

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği “Mecburi Göç ve Kadınlar Başta Olmakla Doğurduğu Toplumsal Psikolojik Etkiler Uluslararası Sempozyumu”na konuşmacı olarak katıldı. Sempozyuma, TADİV Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, KEFEK Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan Ombudsmanı Sabina Aliyeva, milletvekilleri, STK temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

“KARABAĞ VE ÇEVRESİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU”

441Eeb64 D190 4101 8A94 54F4Bac09B73

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç yaptığı konuşmasında, özellikle 19'uncu ve 20'nci asırda insanların çok ızdırap çektiğini, büyük sıkıntılar yaşadığını, bunun yansımalarının 21'inci yüzyılda da devam ettiğini söyledi. Malkoç, bugün dünyaya bakıldığında Afganistan'dan Suriye'ye, Libya'dan Karadağ'a, Afrika'nın herhangi bir bölgesinden Filistin'e kadar insan hakları ihlalleri, ölüm, savaş, kan, gözyaşı veya göçün bulunduğunu ifade eden Malkoç, "Özellikle İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyaya huzur, refah, medeniyet getirmek için kurulan kurumlar, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bunların işe yaramadığını, hiçbir çözüm getiremediğini, Karabağ'da ve hassaten de bugünlerde Filistin'de çok açık net bir şekilde görmekte ve yaşamaktayız." dedi.

“ULUSLARARASI HUKUKUN GEÇERLİLİK KAZANMASI GEREKİYOR”

Ad215Da4 27D1 44A5 B1B0 72D26Cdffc5C

Azerbaycan topraklarının, Ermeniler tarafından işgalinin 30 yıldan fazla sürdüğüne işaret eden Malkoç, bu konuyla ilgili Birleşmiş Milletler, AGİT, Fransa ve ABD'nin çare olmadığını söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve dayanışma neticesinde Karabağ ve çevresinin özgürlüğüne kavuştuğunu ifade eden Malkoç, bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Malkoç, "Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşması şunu açıkça ortaya koyuyor ki dünyada hiçbir işgal sonsuza dek sürmeyecektir. İsrail'in bugün Gazze ve Filistin'i işgali de sonsuza kadar sürmeyecek, günün birinde hukuk gerçekleşecektir." diye konuştu. Türklerin barış ve huzurdan yana bir millet olduğunu belirten Malkoç, barış ve huzurun sağlanması için de uluslararası hukukun geçerlilik kazanması gerektiğini bildirdi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak