Programa, Vali Turan Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, vali yardımcıları, kaymakamlar, il müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri de katıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Misyonu ve Hizmetleri

D4E0A9Cf Ae41 4Eb6 8832 E3B647347881

Başdenetçi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Türkiye'nin en yeni kurumlarından biri olduğunu belirtti. Malkoç, kurumun, kamu hizmetlerinin halka en güzel şekilde ulaşması için gece gündüz çalıştığını ve vatandaşların hizmet alırken memnuniyetini artırmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun vatandaşlar ile idare arasında bir köprü ve hakem rolünde olduğunu ifade etti.

Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolü ve İşleyişi

99E6B629 28F1 4C01 90Bc E7C40B0Db8Fb

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun idarenin bakış açısını vatandaşların lehine genişleterek yorumlamak gibi önemli bir misyona sahip olduğunu açıkladı. Ayrıca, kurumun üç önemli unsuru olan kolay başvuru, ücretsiz hizmet ve hızlı karar alma prensiplerini benimsediğini belirtti. Başdenetçi, kuruma yapılan başvuruların en geç 6 ay içerisinde sonuçlandırıldığını ve bu süreçte başvuruların tamamen ücretsiz olduğunu vurguladı.

Şeref Malkoç ve Heyetinin Ziyaretleri

Acdedc5E 5Cae 4Aa6 Bc0F 45242D0A80E0

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in Danışmanları Belli Oldu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in Danışmanları Belli Oldu

Başdenetçi Malkoç ve heyeti, "Ombudsman Uşaklılarla Buluşuyor" programı kapsamında Uşak'a ziyaretler gerçekleştirdi. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün'ü makamında ziyaret eden heyet, ardından Uşak Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile bir araya geldi.

Muhabir: BİROL SANCAK