Memurun İzin Hesabı Değişti: Resmi Tatil Yıllık İzinden Düşecek mi? Memurun İzin Hesabı Değişti: Resmi Tatil Yıllık İzinden Düşecek mi?

Bakan Şimşek, Türkiye'nin yapay zeka konusundaki ileri kabiliyetlerini vurgulayarak, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bu konunun ele alındığını ve Türkiye'nin bu alanda önemli adımlar atmaya devam edeceğini ifade etti. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çerçevesinde yapılan çalışmaların detaylarına da değinen Şimşek, kamunun daha verimli kullanılacağını ve gereksiz harcamaların önleneceğini dile getirdi.
Teknoloji ile kamu harcamalarının küçültülürken hizmet kalitesinin artırılacağını vurgulayan Şimşek, bu doğrultuda muhasebe hizmetlerinin modern bilişim teknolojileri kullanılarak merkezden yürütülmesinin planlandığını açıkladı. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne uygun tedbirlerin uygulanması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirten Şimşek, yapay zeka destekli projelerin hayata geçirileceğini duyurdu.
Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi kapsamında, kamu harcamalarında verimlilik, kalite, hız ve tasarruf sağlanacağını belirten Şimşek, bu proje ile verimsiz harcama alanlarının tasfiye edilerek kaynakların etkili ve verimli kullanılacağını ifade etti. Projenin Türkiye'nin kamu mali yönetimine büyük değer katacağını ve ekonomiye katma değer sağlayacağını vurguladı.
Son olarak, projenin Türkiye'nin önemli kurumlarından TÜBİTAK BİLGEM'in teknoloji paydaşı olduğunu belirten Şimşek, yapay zekanın kamu harcamalarının etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: BİROL SANCAK