Türkiye'de kamuda yapılan harcamalarda tasarruf tedbirleri uygulanması yolunda önemli adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle vurguladığı bu konuda ilk adımlar atıldı. İlk etapta, kamu kurumlarının belirlediği toplam bin araç satılacak ve sözleşmesi biten araçların yerine yeni kiralama yapılmayacak.

Kamuda araç kiralamalarına da aşamalı bir son verilmesi planlanıyor. Sözleşmesi biten araçların yerine yeni kiralama yapılmayacak ve böylece araç sayısında bir azalma sağlanacak.

Zorunlu olmayan tüm servislerin kaldırılması da önemli bir adım olarak görülüyor. Bu servislerin yerine ise çalışanlara ulaşım kartı verilerek, kamu personelinin ulaşım ihtiyacı karşılanacak. Özellikle nöbet tutması gereken personelin toplu olarak evlerine bırakılması uygulamasına geçilerek, araç ve yakıt tasarrufu sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları da önemli bir sinyal niteliği taşıyor. Erdoğan, tasarrufun kamu harcamalarında uygulanması gerektiğini vurgulayarak, hükümet olarak bu konuda kararlı olduklarını belirtti. Tasarrufun milletin refahını artırmak için önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, ekonominin rahatlatılması ve enflasyonun düşürülmesi için gereken adımların atılacağını söyledi.

Bu önlemlerle, kamu harcamalarında etkinlik ve verimliliğin artırılması hedeflenirken, aynı zamanda ekonomik kaynakların daha etkin kullanılması sağlanacak.

Feci Kaza Gaziantep’te: 8 Ölü, Çok Sayıda Yaralı Feci Kaza Gaziantep’te: 8 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Muhabir: AYTEKİN AKAY