Trabzon'da 4 Şubat Dünya Kanser Günü için Ayasofya Sahilinde kansere karşı farkındalık oluşturmak için pedal çevirdiler.  Trabzon’da, Türk Radyasyon Onkolojisi’nin çatısı altında İl Sağlık Müdürlüğü, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği, Trabzon Barosu, Trabzon lisesi ve TRAHED etkinliğe katılım gösterdi. Bu farkındalık çalışmasını ile ilgili, “ 4 Şubat Dünya Kanser Günü, kanser ile mücadele eden yüzlerce kurum, kuruluş, dernek ve örgütün bir araya gelerek oluşturduğu Uluslararası Kanserle Mücadele Örgütü (UICC) tarafından "kanserle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak", "kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak" ve "doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek" amacıyla oluşturulmuştur. Her yıl 4 Şubat'ta, UICC'nin belirlediği ortak bir slogan çerçevesinde dünya genelinde örgüt üyesi tüm kurum ve kuruluşlar tarafından çok çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu yıl 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nün sloganı "I am...and I will..." olarak belirlendi, "ben buyum ve bunu yapacağım".” denildi.

 
Kansere Karşı Pedal Çevirelim
 
Açıklamada, “Kanserle uğraşan sağlık personeli bir taraftan kanser tanısı konan hastaları iyileştirmek için çabalarken, diğer taraftan da kansere neden olan faktörleri yok ederek sağlıklı insanların kansere yakalanma olasılığını azaltmaya çalışıyor.” ifadelerine yer verilerek şunlar kaydedildi: “İşte bu noktada toplumdaki her bireyin kanserle mücadelede kararlılıkla yapabileceği bir şeyler var, örneğin 'ben bir öğretmenim ve öğrencilerimi kanser riskleri konusunda eğiteceğim', 'ben bir tiryakiyim ve sigarayı bırakacağım', 'ben bir anneyim ve çocuklarımı sağlıklı besleyeceğim', 'ben bir emekliyim ve aktif bir yaşam süreceğim' ya da 'ben bir gencim ve bol bol spor yapacağım' diyebilmeliyiz. Kansere karşı yapabileceklerimizin farkında olarak ve hep birlikte mücadele ederek başarılı olabiliriz “Biz bir bütünüz ve kanseri birlikte yeneceğiz. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği üyeleri tüm halkımızı kansere karşı pedal çevirmeye çağırıyor.”

 
Trabzon’da Çok Sayıda Kişi Katıldı
 
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Anacak bu illeri bir çatıda toplayarak kansere karşı farkındalığın artmasını ve bu konuda daha güçlü olunmasını sağlamaya çalışmıştır.  Bu itibarla, Trabzon Ayasofya Sahilinde İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Baro Başkanı Sibel Suiçmez, TMHDF Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Uzer Küçüktülü, kanser tedavisi ile ilgili hekimler, kanser hastalığını yenmiş hastalar ve pek çok sivil toplum örgütü Dr. Eda Küçüktülü’nün organizasyonuyla kansere karşı pedal çevirdi.
 
Editör: TE Bilisim