Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan bu kritik mücadeleyi, deneyimli hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen'in yanında ise Mustafa Sarvanlar ve Anıl Usta, yardımcı hakem olarak görev alacaklar.

Bordo-mavililer, ligdeki performanslarıyla dikkat çekiyorlar. 34 hafta sonunda 58 puan toplayarak 3. sırada bulunan Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak üçüncülük iddiasını güçlendirmek istiyor. Diğer taraftan ev sahibi Samsunspor, ligdeki konumunu sağlamlaştırmak amacıyla sahaya çıkacak. 39 puanla 13. sırada bulunan kırmızı-beyazlılar, alt sıralardan kurtulma hedefiyle mücadele edecekler.

Trabzonsporlu O Transfer Çaykur Rizespor'a Transfer Oluyor; Palut , Avcı'nın Yıldızının Peşinde! Trabzonsporlu O Transfer Çaykur Rizespor'a Transfer Oluyor; Palut , Avcı'nın Yıldızının Peşinde!

Samsunspor ve Trabzonspor arasındaki mücadele tarihi bir rekabetin izlerini taşıyor. İki ekip, bugüne kadar 52 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda Trabzonspor'un 32 galibiyeti bulunurken, Samsunspor 9 kez galip geldi. İki takım arasındaki 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu rekabette Trabzonspor'un attığı 96 gole, Samsunspor 39 golle karşılık verdi.

Öte yandan Trabzonspor, 12 yıl aradan sonra Samsun deplasmanına konuk olacak. İki takım arasında son Samsun deplasmanı, 2011-2012 sezonunda gerçekleşmişti ve o sezon Samsunspor küme düşmüştü. Bordo-mavililer, bu kez uzun bir aradan sonra resmi bir müsabaka için Samsun'a gidecekler.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçı hatırlamak gerekirse, ev sahibi Trabzonspor 2-1'lik skorla galip gelmişti. Ancak bu kez Samsun'un ev sahipliğindeki atmosferin etkisiyle hangi takımın galip geleceği merakla bekleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU