Hafta sonu Karadeniz'i etkisi altına alan şiddetli fırtına, birçok balıkçı teknesini limanda tutarken, fırtınanın sona ermesiyle birlikte tekneler tekrar denize açıldı. Ancak, az miktarda çıkan balıkların tezgahlara gelmesiyle birlikte fiyatlar da yükseldi.

Hamsi, bir önceki hafta 50 ila 60 lira arasında satılırken, fırtınanın etkisiyle bu hafta tezgahlarda 110 liradan satışa çıktı. Mezgitin kilosu ise 250 liraya yükseldi. Balıkçı Tuncay Kılıç, fırtınanın tezgahları direkt etkilediğini belirterek, "Fırtına tezgahlarımızı doğrudan etkiledi. 50-60 liraya sattığımız hamsi şu anda 110 liraya satılıyor. Mezgitin kilosu 150 lira. Fırtına sona erdi. İnşallah iyi şeyler olacak. Deniz yine normale dönecek. Balık piyasada çoğu gıda ürününden ucuz olacak. Biz de bol ve rahat bir şekilde servis edebileceğiz. Fırtına sebebiyle tane balıkları da fiyat arttı. Çupra ve levrek 150 liraya çıktı. Yerli somonun kilosu 200 lira. Yerli uskumrunun kilosu 100 lira. İstavrit 100 lira civarında. Fırtına tüm tezgahı etkiledi diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Fırtınanın etkisiyle tane balıklarında da fiyat artışı yaşandığı belirtilirken, balık piyasasının normale dönmesiyle birlikte fiyatların düşmesi bekleniyor.

İHA

Editör: Ayşe Sancak