Giresunlu Öğrencilerden 30 Kahraman için 30 El Yazması Kitap Giresunlu Öğrencilerden 30 Kahraman için 30 El Yazması Kitap

KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Başar ve Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Murat Özkaptan, seferde önemli roller üstlendi.

Prof. Dr. Ersan Başar, seferin liderliğini ve proje yürütücülüğünü üstlenirken, Doç. Dr. Murat Özkaptan ise proje yürütücüsü olarak görev aldı. Prof. Dr. Ersan Başar liderliğindeki seferde "Antarktika Yarımadası Deniz Suyunda Çözünmüş Dağılmış Petrol Hidrokarbonlarının Dağılımı ve Parmak İzi Analizi" başlıklı çalışma yürütülürken, Doç. Dr. Murat Özkaptan ise "Horseshoe Adasının Paleomanyetizması: Tektonik ve Paleo Şiddet Değişimlerinin Belirlenmesi, Marguerite Körfezi, Antarktika" başlıklı çalışmayı gerçekleştirdi.

Seferde, toplam 24 araştırmacıdan oluşan bir ekip yer aldı, bunların 20'si Türk ve 4'ü yabancıydı. KTÜ akademisyenlerinin de katılımıyla gerçekleşen bu bilimsel çalışmalar, Türkiye'nin Antarktika'daki bilimsel araştırmalardaki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA