Toplantıya, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın yanı sıra Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, bölgedeki diğer üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri, ilgili akademisyenler, kamu kurum/kuruluş temsilcileri ve bölgedeki sanayi ve ticaret kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin sahip olduğu fikri mülkiyet varlıklarının ticarileştirme potansiyeli değerlendirildi ve fikri mülkiyet haklarının ticarileştirme oranlarının artırılması için stratejiler belirlendi. Ayrıca, bölgedeki diğer üniversiteler, sanayi ve ticaret kuruluşları ile iş birliği yapılması ve ortak projeler yürütülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya katılan kurumlar arasında Trabzon Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Şinik Organize Sanayi Bölgesi, Trabzon Teknokent, Trabzon Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi'nin temsilcileri yer aldı.

Ortahisar'da Trafik Düzenlemeleri Esnafları Memnun Etti Mi? Ortahisar'da Trafik Düzenlemeleri Esnafları Memnun Etti Mi?

Toplantı, görüş alışverişinde bulunulması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Bu tür etkinliklerin, bölgesel kalkınma ve inovasyon alanında iş birliğini güçlendirmeye ve fikri mülkiyet haklarının ticarileştirilmesine katkı sağlaması beklenmektedir.

Muhabir: Ayşe Sancak