‘MAKAMA GELİRSEK ADALET GELİR’

30’a yakın Profesörün başvuracağı adaylıkla ilgili düşünce aşamasında olan isimlerden birisi de Prof. Dr. Şeref Oruç. İnşaat mühendisliği’nde okuyan, orada Doktora yapan, Doçent ve Profesör olan Şeref Oruç, ‘Akademik arkadaşlarım dostlarım artık adaylık zamanı geldiğini söylüyorlar. Böyle bir müracat yapmamı istiyorlar. Aday olup atanırsam makama gelirsem Adaletten ayrılmayacağımın bilinmesini isterim’ dedi.

TÜRKİYE YÜZYILINA KATKI

Şeref Oruç, Türkiye’nin yeni bir yüzyılı yaşadığını bu yıüzyılı yüceltecek olanların Üniversiteler olduğunu söyleyerek, ‘ KTÜ Türkiye’nin marka üniversitesidir. Neden dünyanın marka ünivesiteleri arasına girmesin. Neden ilk bin üniversite içinde olmasın.’ ifadelerini kullandı.

Trabzon Ortahisar Yenicuma Kavşağında Kaza: Akıllı Kavşak Uygulaması Tartışma Yarattı Trabzon Ortahisar Yenicuma Kavşağında Kaza: Akıllı Kavşak Uygulaması Tartışma Yarattı

AVRUPA’DAN İYİYİZ

Karayolları konusunda bilimsel çalışmaları olan Oruç, ‘Türkiye yol altyapısını tamamladı. Avrupanın çok önündeyiz. 2002’den sonra inanılmaz yollar ve tüneller inşa ettik. Aynı çalışmanın Demiryollarında yapılması da anlamlı. Türkiye Atatürk’ten sonra ilk kez Demiryollarına bu kadar önem veriyor’ diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ