BİR ARAYA GELDİLER, ORTAK GELECEĞİ KONUŞTULAR
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) 2025 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı, bölgenin kalbi Trabzon’da gerçekleşti. Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya bölge belediyelerinden çok sayıda temsilci katıldı. Toplantıya başkanlık eden DKBB ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iş birliği ve ortak çözüm vurgusu yaptı.

Başkent’te Sürpriz Seçim! Sivrikaya Yeniden Sahneye Çıktı Başkent’te Sürpriz Seçim! Sivrikaya Yeniden Sahneye Çıktı

Genç, konuşmasında, “Yerel yönetimlerin bölgesel kalkınmadaki etkisi büyük. Bu nedenle Doğu Karadeniz’in potansiyelini ortak akılla değerlendirmeliyiz,” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞİN HESABI VERİLDİ, GELECEĞİN ADIMLARI ATILDI
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, 2024 yılına ait Faaliyet Raporu ve Kesin Hesapların değerlendirilmesiydi. Yapılan görüşmeler sonunda her iki rapor da meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Bu da birlik içinde hareket edildiğinin güçlü bir göstergesi oldu.

YENİ KADRO BELİRLENDİ, YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ
Toplantı aynı zamanda 2025 yılı için görev yapacak yeni encümen ve komisyon üyelerinin belirlenmesi açısından da önemliydi.
Encümen Üyeleri: Mert Memiş, Vedat Soner Başer, Saffet Mete, Turgay Ataselim, Kazım Zeki Şenlikoğlu, Ahmet Kaya, Osman Nuri Ekim.
Plan ve Bütçe Komisyonu: Onur Sungur, İlyas Küçükmustafa, Salih Tarakçı, Yavuz Şanver, Durmuş Aydın.
Denetim Komisyonu: Evren Evrim Özdemir, Ruşen Özden, Dursun Bilgili, Ali Sağlam, Musa Süreyya Balcı.

KARADENİZ İÇİN BİRLİK MESAJI
Toplantı, dilek ve temennilerle sona ererken, verilen mesaj netti: Doğu Karadeniz’de yerel yönetimler artık daha koordineli, daha vizyoner hareket edecek. Yeni dönemde projeler arası entegrasyonun artırılması, ortak sorunlara hızlı ve kapsamlı çözümler üretilmesi bekleniyor.

Kaynak: TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ