Ayrıca bizler için yaşanan tecrübeler ışığında yeni yıla ilişkin yol haritasının belirlenmesine imkân sağlayan dönüm noktalarıdır. ​2023 yılında aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını onur ve gururla kutlayacağız. Bu yeni yıl, artık tüm dünyada sağlam temeller üzerine kurulmuş bir asırlık devlet olan Türkiye’nin yüzyılı olacaktır.

Bu bakımdan yeni bir yıla gireceğimiz şu günlerde, millet olarak; birlik ve beraberlik içinde azim ve kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edeceğiz. ​Bizler bu yeni yılda da, hem ülkemiz hem de ilimiz adına ekonomik, sosyal, kültürel, turizm ve sanayi açısından daha da ileride olmak ve halkımızın rahat, huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak için daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. ​Bu vesileyle tüm dünyada barışın, huzurun hâkim olduğu yeni bir yıl dilerken 2023 yılının ülkemize, milletimize, tüm insanlığa, huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyorum.” Dedi.

ERKUT ÇELEBİ AĞIRLADI

Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Tuğgeneral Şen, yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti. Eren ve Çelebi de Tuğgeneral Şen'e ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

KARADENİZ İLK 5'TE

Türkiye'de büyük şehir olmayan iller arası yapılan ankette en başarılı ilk 5 belediye başkanı arasında 2 Karadenizli başkan yer aldı. Sonar tarafından yapılan ankette 3. Sırada Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin 4. Sırada ise Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yer aldı. Metin ve Pekmezci illerinde yaptığı hizmetlerle Türkiye'de başarılara ulaştı.

ÇARŞIBAŞI’NDA ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Ömer Ayar, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hüseyin Kara ve İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile istişarelerde bulundu. Çalışmalarını sürdüren Ayar, “Güçlü devlet, lider Türkiye” mesajı verdi.

 “ÇALIŞMALARIMIZ 2023 YILINDA DA SÜRECEK”

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı (TTB) Eyyüp Ergan yeni yıl mesajı yayımladı. Ergan mesajında, Dünya gündemi oluşturmanın da ötesinde her alanda etkili olan önce pandemi, sonrasında ise Rusya-Ukrayna Savaşının, 2022 yılında da olumsuz etkilerini sürdürdüğünü belirterek,  “Türkiye bu etkilerden özellikle enflasyon artışı ile payını alırken, birçok ülkenin çektiği zaruri ihtiyaç maddelerini temin noktasında sıkıntısı olmamıştır” dedi.  Ergan mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Buna rağmen ekonomide ve günlük hayattaki dengelerin yeni baştan dizayn edildiği bir yılı geride bıraktık.Yeni bir yıla girerken başta dar gelirli kesimin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere yeniden belirlenen asgari ücret ve ardından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılan-yapılacak yeni düzenlemeler 2023’de ekonomimize, dolayısı ile toplum hayatımıza olumlu etkiler yapacaktır. Hiç şüphesiz ekonomide olumlu etkiler üretime öncelik verilmesi ile görülebilecek, yaşanabilecektir. Bunun için Trabzon Ticaret Borsası olarak yıllardan beri “Çok Çalışıp, Çok üretip, Çok satıp, Çok kazanacağız” sloganını kendimize rehber edindik. 2023’ünde bu rehberliğe katılanların çokluğu ile Türkiye için daha iyi geçeceğine olan inancımızı belirterek, yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.”

VURAL ŞAHİN YENİ YILI KUTLADI

Trabzon’un pandemi öncesi ve sonrası kolonya ihtiyacını karşılayan, Taka Gazetesi’nin destekçilerinden olan Bektaşoğlu Kolonyası’nın imalatçılarından Vural Şahin, gazetemizi ziyaret ederek yeni yılımızı kutladı. Dönem dönem gazetemizin de kolonya ihtiyacını karşılayan Vural Şahin, yeni yıl öncesi de hediye etmeyi unutmadı.  Taka Gazetesi’nin kuruluştan beri takip ettiğini belirten Vural Şahin, “Her zaman halkın yanında, çizgisini bozmadan yoluna devam eden Taka Gazetesi’ni tebrik ediyorum. Çalışanların yeni yılını kutluyorum. 2023 yılı herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirsin. Acıların ve ekonomik sıkıntıların az yaşanacağı bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH ÖZER’DEN MESAJ

Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı. Özer, "Kimi zaman mutluluk ve sevinçle, kimi zaman acı ve tatlı hatıraları ile geçen 2022 yılını geride bırakırken, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılına kavuşmanın mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz" dedi.  Özer, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle güzel umutlarla karşılamakta olduğumuz yeni yılın “Güzel Şehrimize, Cennet Vatanımıza, Aziz Milletimize” iyilik ve güzellikler, sağlık, huzur ve refah getirmesini diliyor, hoşgörünün, sevgi ve saygının hakim olduğu bir yıl diliyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde  hemşehrilerimizin, gece gündüz direksiyonda olan mesai arkadaşlarımın, aziz milletimizin yeni yılını en içten duygularımla kutluyor, 2023 yılının ilimiz, ülkemiz ve tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

ÇEBER ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize’de ki yatırım ve projeleri takip etmek için Ankara’da çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu. Rize’de ki yatırımların takibi ve yeni yatırımların kazandırılması noktasında sık sık Ankara’da bakanlık ve bürokrasi düzeyinde ziyaretler yaparak, görüşmeler gerçekleştiren Vali Çeber, Ankara ziyareti kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Vali Çeber’in ikinci ziyareti ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na oldu. Vali Çeber, burada Bakan Yardımcıları; Şeref Kayalcı ve Alparslan Bayraktar'la bir araya gelerek Rize’de devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. İlimizdeki yatırımlara vermiş oldukları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin de kendisine eşlik etti.

Editör: TE Bilisim